ME1 naar het NK! [+FOTO]

Zondag om 09.00 uur waren de dametjes van de ME1 in Hilversum bij SC 'T GOOI om deel te nemen aan het VOETBAL TALENTEN TOERNOOI, afdeling west 1 en 2.

Wellicht mede gezien de afwezigheid van de Alliance vlag (leermomentje voor volgend jaar), ondergingen onze dames de ronde van de openingsceremonie enigszins verlegen en ietwat onwennig.

Daarentegen was de eerste wedstrijd tegen Always Forward van een zeer hoog niveau. Kansen over en weer, maar geen goals. Uitslag 0-0. De ouders kregen al weer praatjes, want het vertoonde spel was echt erg goed. Wat een inzet!!!! Enige toespelingen richting de sportiviteitsprijs waren een feit.

Daarna volgde een overwinning op SO Soest: 2-0. Leuke pot, mooie aanvallen en een schitterende redding van Mare. De trotse vaders en moeders pakten het wedstrijdschema erbij en keken elkaar verbaasd aan met een blik van "Dit zal toch niet waar zijn????".

Het sprookje duurde nog even voort, want in de derde wedstrijd werd tegenstander Driebergen in de pan gehakt; 4-0.

Op doelpuntensaldo tweede van de poule geworden!

image1

De volgende wedstrijd was erop of eronder. De dames van Volendam waren kolossaal en gretig. Sterke meiden die totaal niet onder de indruk waren van de zegereeks van Alliance. Met kracht en enig extra gewicht werd het 1-0 voor Volendam. Gelukkig toonden we snel veerkracht en de gelijkmaker was een feit. Daarna was het ploeteren en harken, maar de 2-1 kwam er niet. Penalties waren het gevolg. Schouder aan schouder stonden de ouders op het veld met de uitstraling "het sprookje zou wel uit zijn". Maar John dacht hier heel anders over. Na een peptalk met Mare en een uitstekende keuze van de volgorde van penaltynemers was de strijd nog niet gestreden. Na 9 penalties aan beide zijden, werd de strijd beslist. En hoe! Door een fantastische schuiver van Fiene ging het dak eraf. Alliance wint en gaat door naar de laatste vier.

Helaas was de halve finale iets te veel van het goede. De uitputtingsslag met Volendam   resulteerde in een 2-1 nederlaag. Op naar de troostfinale!

Winst in de troostfinale betekende rechtstreekse plaatsing voor het NK. Zou dit sprookje dan toch werkelijkheid worden?

Tegenstander 'T GOOI bracht vlak voor de wedstrijd een enorme yel ten gehore, waardoor de moed bij menig ouder tot ver in de schoenen zonk.

Onze vermoeide meiden gingen de strijd aan en even leek het erop dat door een optisch speloverwicht de overwinning naar Alliance zou gaan. Helaas, de bal ging er niet in. Gelukkig "drukte de tegenstander ook geen punt". Weer penalties!

Het sprookje veranderde in 1 groot feest, want deze penalty serie werd ook winnend afgesloten.

Derde en rechtstreeks geplaatst voor het NK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wat is de ME1 toch een leuk team ( ja John, ze hebben ook een leuke coach)!!!!!!!

Trotse vader van Jet