F6 verliest van koploper Hoofddorp, 5-3

Het was een koude zaterdagochtend, toen de mannen van de F6 al om 8:00 in Hoofddorp stonden. Maar vandaag waren de rollen omgedraaid, het waren niet de trainers die opmerkten dat er iemand te laat was, maar de spelers. De trainers Mattijs en Robbie kwamen 5 - 10 minuten te laat aanzetten, maar achteraf bleek het spel er niet onder te lijden.
Het was Tijl die na 2 minuten de 1-0 binnen schoot, en hoe! Op schitterende wijze schoot hij na een knappe vrije trap van Diego de bal van een dikke 20m, meteen vanuit de lucht, binnen. Na zo’n 0-1 kan je dag natuurlijk niet meer stuk, maar de tegenstander gaf niet op. Het waren grote jongens die individueel heel sterk waren. Na ongeveer 10 minuten hielden we het niet meer, 1-1.
De verdedigers Teun, Sven en Rens vochten als leeuwen, de aanvallers werkten zich te pletter en keeper Tom moest ook nog een paar keer ingrijpen om de 2-1 te voorkomen, maar na een mooie actie van een Hoofddorpspits kon zelfs hij de bal niet keren… 2-1. De aanvallers Diego , Tijl en Morris lieten hun koppies niet hangen en creëerden nog kansen. Het was Morris die nog een prachtig schot had, maar de keeper tikte de bal met een briljante redding over de achterlijn. De corner werd nog prachtig genomen door Diego, maar niemand kreeg zijn hoofd er tegenaan. Yanis en Roemer kwamen het veld in en zette alles op alles om die 2-2 te maken, maar ze konden het tij niet keren. Oja, bijna vergeten, de scheids. Een jongen van (ik schat) 12/13 jaar die de wedstrijd in goede banen moest gaan leiden. Hij zag er profi uit in zijn knvb scheidsrechterspakje, “Die heeft potentie” hoorde ik iemand nog zeggen. Hij begon de wedstrijd prima, maar volgens mij kreeg hij na de 2-1 medelijden met ons, hij gaf een penalty! Hoewel de coach van de tegenstander het er niet helemaal mee eens was, kwam het voor ons toch nog lekker uit. We telden hem al, Tijl blijkbaar ook, maar in plaats van dat de bal in de kruising zou vliegen, vloog hij snoeihard op het aluminium… Twee penalty’s later (een voor ons en een voor Hoofddorp) stond het nog steeds 2-1. Dit kwam mede door Teun, die naast de goed gepakte penalty nog een ongelooflijke redding had. We kregen kansen en kansen, maar die beren achterin bij Hoofddorp stonden als een huis. Een ouder zei nog: “Volgens mij zitten die verdedigers eigenlijk bij de scheids in het team”. Helaas werd het zelfs 3-1, de bal werd op onfortuinlijke wijze in eigen doel gekopt.. De mannen waren even meer met elkaar dan met voetbal bezig, dus besloot de scheids Yanis 5 minuten eruit te sturen, ik wist persoonlijk eigenlijk niet dat dat kon in de F’jes. Het werd eventjes verdedigen geblazen, maar toen Yanis er weer in kwam draaide de motor weer. Yanis startte de aanval op en na een paar mooie passes belandde de bal voor de voeten van koele kikker Morris, die met gemak scoorde. Het stond 3-2 met een 3-3 die eraan zat te komen, het kon nog! Tom en Sven en de later weer erin gekomen Rens lieten niks door, Morris had heerlijke loopacties naar voren, Yanis stond zowel te verdedigen als te aanvallen en Roemer en Diego speelden samen alsof ze dat al 20 jaar deden. Roemer kapte nog 2 mannetjes uit maar vergat helaas te scoren. Na 10 minuten intensief aanvallen waren we op. De scheids vond dat hij naast het aantal penalty’s, ook te weinig vrije trappen had gegeven, dus hij gaf een vrije trap op dezelfde afstand als een penalty. Gelukkig kon Teun de 4-2 nog voor een paar minuten uitstellen, maar uiteindelijk moest de F6 nog 2x buigen.

Een geflatteerde 5-2 in een spannende, hectische, maar toch wel leuke wedstrijd. Je kan de scheidsrechter de schuld geven, maar uiteindelijk lag het echt aan onszelf. We hebben misschien wel twee penalty’s gemist, maar we speelden een dijk van een wedstrijd!