D3 wint moeizaam van Schoten

Begin van de herfstvakantie, de D3 kwam toch in actie in een competitiewedstrijd bij Schoten D2. Na het minimale verlies vorige week tegen de koploper, waren we benieuwd in hoeverre de jongens hersteld waren. Toch had de D3 11 spelers, aangevuld met Marcello uit de D4. Na de aftrap was al duidelijk dat de D3 de betere ploeg zou zijn, we speelden voornamelijk op de helft van de tegenstander. De eerste minuten leverden dat nog geen kansen op, de bal werd af en toe goed rondgespeeld maar steeds liep het vast in de hechte verdediging van Schoten.
Na 10 minuten viel de 1-0 voor Schoten, tegen de verhouding in helaas. Na die 1-0 ging de D3 op zoek naar de gelijkmaker. Die 1-0 bleef vrij lang op het scorebord staan totdat de echte eerste kans na ongeveer 22 minuten werd benut door Brody. De 1-1 was tevens de ruststand. In de rust toch even gezegd dat het te veel stuk liep in de hechte verdediging van Schoten, dat we het veld breed moesten houden want de buitenspelers gingen te vaak naar binnen toe. De tweede helft gaf hetzelde spelbeeld, de D3 drong Schoten tot verdedigen. `s Ochtends in de auto vroeg ik Marcello nog of hij wel eens in de D4 gescoord heeft, zijn antwoord was nee. Prompt het was Marcello die de keeper van Schoten verschalkte met een ware lob. Dus dat was eindelijk de moeizame voorsprong. Ondanks de weinig kansen die we kregen leverde dit toch 3 punten op, want ik denk dat 15 seconden voor het eindsignaal kreeg Schoten nog een levensgrote kans op, maar door uitstekend uikomen van keeper Koen werd dit verijdeld. Een groot compliment aan dit team dat we toch nog 3 punten mee naar huis konden nemen.

Volgende week wacht de D3 een oefenwedstrijd thuis tegen Zandvoort D1…