C4M wint uitwedstrijd bij DSS

Het begin was veelbelovend, daarna werd het hotseknotsbegonia-voetbal en moest Isabelle een paar keer ingrijpen en ook de weer uitstekende ausputzer Sterre won een paar belangrijke duels. Gelukkig waren Rosalie en Jessica in topvorm, zodat hun buitenspelers eigenlijk niet in het stuk voor kwamen. De 0-1 viel na een goede corner van Lize, die ‘bleef hangen’, waarna Pien heel sterk de bal afschermde en de bal terug legde op Uzza. Die dacht niet na en peerde prachtig in de kruising! Ook de 0-2 kwam op naam van Uzza. Nu zorgde Rubie na een goede voorzet van Lize voor veel onrust, waarna Uzza de kans kreeg om genadeloos de rebound te verzilveren. Daarna zagen we de laatste 10 minuten voor rust het mooie tiki-taka van onze meiden. Op links via Anna, Luca en Rubie en op de rechterflank loopt het altijd mooi als Hannelore, Jessica en Lune mooie driehoekjes op het (kunst)gras leggen. Maar pech voor Rubie en Uzza zorgde ervoor dat het 0-2 bleef.
In de 2e helft zette het mooie voetbal uit de laatste fase van de 1e helft door. Hannelore won zoveel duels en stuurde Rubie zo vaak kansrijk de diepte in, dat ze op het laatst niet meer vooruit kwam…. Daar stond Luca jaloers naar te kijken, want het enige kritiekpunt dat je als trainer kunt hebben na zo’n wedstrijd is dat de bal wat weinig over de linkerflank kwam. En vervolgens kwam daar ook nog een onnodige aansluitingstreffer: Zhitao en Rosalie probeerden weer mooi uit te verdedigen, maar nu lukte dat een keer niet en toen kon iemand helemaal doorlopen tot Isabelle. Net als vorige week tegen Velserbroek gaf dit de krachtsverhouding (en kansenverhouding) bepaald niet goed weer. Maar eindelijk kwam de bal een keer hoog op links, Luca controleerde de bal op de borst (net zo fraai als El Ahmadi van Feyenoord afgelopen woensdag) dolde haar tegenstander en gaf goed voor op Hannah, die fraai aannam en de 1-3 binnen schoot. Daarna het bekende recept: aanval-na-aanval golfde op het DSS-goal af. We zagen een schot van Hannelore rakelings over gaan, de geweldige Pien raakte de paal en uit een vloeiende counter zette Luca Lize vrij op de rand van ‘de 16’, maar zij knalde helaas buiten het bereik van de keeper via de onderkant van de lat net niet raak.
En zo kwam een prima uitwedstrijd, zonder de jarige Eef, onder leiding van een prima scheids, in het zonnetje en met een sportieve tegenstander, met 1-3 ten einde.