C4M behaalt eerste competitie zege tegen VVH Velserbroek

Twee gezichten liet de C4M zaterdag zien. In de eerste helft waren de meiden op hun mooist en best. Flonkerende combinaties over de rechtervleugel met Eef en de zeer actieve en vrijmoedig ballende Rubie. In de as heersten Anna, Pien en Sterre, die ieder duel wonnen en backs Rosalie en Hannelore zorgden steeds voor een beheerste opbouw van achteruit. Dat leidde tot twee schitterende goals, een verdiende 2-0 ruststand en erg, erg veel gemiste kansen.
Het eerste doelpunt kwam helemaal van achteruit via Lune en Rosalie bij de sprintende Luca, die aan de rand van het penaltygebied uithaalde: 1-0. Bij de tweede verlengde Lize de bal op Luca die ook al schitterend scoorde van buiten “de 16”. VVH bleef voetballen, had best wat aardige spelers en kreeg ook wat kansjes waarop Isabelle prima reageerde.
In de 2e helft zakten wij echter diep weg, het ritme werd ook wat verstoord door blessures voor Luna en Hannah, een beetje ziek-zijn bij Zhitao en Luca èn de Velserbroekers hadden besloten er een tandje bij te zetten. De wedstrijd kwam meer in evenwicht, maar toen Lize na een goede uitbraak – assist van Hannelore – de 3-0 maakte, leek de strijd beslist. Steeds meer werd ons middenveld echter overlopen en onze backs Uzza en Jessica liepen zich uit de naad, omdat ze vaak tegen twee man stonden. Het werd 3-1 en zelfs 3-2. Onnodig spannend, het werd ook wat grimmiger, maar gelukkig bleef de VVH-coach erg sportief. Kort voor tijd kreeg Lize, die steeds met nogal wat fysiek geweld werd verdedigd door haar voorstopper, een penalty en scoorde Anna de 4-2. Met Lune als slot op de deur behaalden we uiteindelijk nog vrij gemakkelijk de eindstreep. Zeker verdiend, meiden.