De MD1 loopt weer op volle toeren

Na het succes van vorig seizoen moesten Youri en ik onze 2 topscorers zien vertrekken, en daarmee ook onze speelwijze. We hebben gelukkig meerdere topspeelsters erbij gekregen, kijk maar naar hoe gemakkelijk de nieuwelingen Isabel, Noa, Sanne, Relinde en Roos meevoetballen, en naar hoe we van Erwin 2 sterspelers erbij kregen genaamd Nikita en Amber. Youri en ik hebben de eerste wedstrijden veel meiden op verschillende plekken geprobeerd, en dat zullen we ook nog even blijven doen.

De eerste 4 wedstrijden van het seizoen leverden 9 punten op, ongeslagen tot nu toe in de beker en de eerste 3 punten in de competitie zijn binnen, en er vielen bovendien ook nog een hoop doelpunten in deze wedstrijden. De MD1 loopt dus net zoals vorig seizoen weer op volle toeren, en we zien dat iedereen beter is geworden ten opzichte van vorig jaar. Wij zagen aan de kant ook dat het echte voetbal zelfs beter is dan vorig seizoen, gezien de prachtige combinaties met de bal in het veld tussen bijvoorbeeld Nikita en Amber, en tussen Noa en Sanne.
Wij denken wel nog dat we iets meer pit en felheid in het team moeten krijgen, meer echte winnaarsmentaliteit op het veld. Dat zal allemaal vanzelf nog wel komen dit seizoen, maar om het een beetje te stimuleren hebben Youri en ik nog wel een ideetje. Wij willen namelijk graag een keer in plaats van een gewone training een bootcamp doen, gewoon als experiment en als het anders uitpakt dan verwacht dan is het maar eenmalig. Zo willen wij jullie iets feller en scherper maken voor in de wedstrijd. Lijkt jullie dit wat? Youri en ik hebben nu alleen nog het plan, dus het staat nog niet vast hoor.
Maar even terug naar het voetbal, er wordt fris gevoetbald en veel gescoord, dat maakt ons weer dik tevreden. Aan Danae kunnen we zien dat ze keeperstraining krijgt, want we hebben haar een paar geweldige reddingen zien maken en zien uitlopen/komen. In de verdediging is het weer zoals vorig jaar met Esther en Floor een muur voor de tegenstander, en met de backs/centrale verdedigers Isabel, Roos, Lena en Relinde en Sofie kunnen we nu verdedigend nog meer stand brengen. Op het middenveld doen Nikita en Carmen wat ze zo goed kunnen, het spel bepalen, en op de flanken hebben we dit jaar met Amber, Sanne, Kim, Annemijn genoeg keus en ze kunnen allen net zo goed op het middenveld als in de aanval spelen, een fijne luxe. In de spits speelden we met Amber, Nikita of Noa, en balgoochelaar Noa stond er deze wedstrijd en daar zijn wij dik tevreden over. Ga zo lekker door meiden en blijf vooral lekker met plezier voetballen!

Bastiaan en Youri