MA1 opent seizoen met puike doelpuntenreeks

Onder een prettig flauw zonnetje moest het MA1-team op zondag 13 september aantreden tegen SVA aantreden voor de eerste competitiewedstrijd en in de prachtige nieuwe KIKA-shirts. Zou MA1 de goed start in de bekerwedstrijden weten vast te houden? Helemaal zorgeloos kon leidster/coach Judit niet naar deze wedstrijd toeleven: Bo, Juwe en Nina geblesseerd en Camille en Willemijn afwezig; Zanna gestopt.

Maar wonder boven wonder valt er altijd een beroep te doen op de meiden van het team van Erwin de MC1 en zo maakten twee 13-jarigen(!) Hanelore en Luca hun debuut hun debuut in een competitiewedstrijd van MA1. En ze deden het prima. Gelukkig was Sam, die zich in het aanvang tijdstip had vergist, nog op tijd om in te kunnen vallen, hoewel ze eerst nog even de witte sportbroek moest omruilen tegen een zwarte (-.

De eerste helft begon met een schot op goal door Tosca die werd teruggekaatst door de keepster, en vervolgens nog een schot van Tosca die op de paal terugkaatste, waarna Ilse de bal rakelings langs schoot. De sfeer was echter gezet en MA1 liet zien dat SVA de borst nat kon maken. Luttele minuten later draaide Tosca, die de bal had aangenomen op de 16meter, prachtig om haar as en schoot met links hard de bal in de rechterhoek: 1-0! Vijf minuten later vergrootte MA1 de voorsprong, want na een prachtige steekbal van Nena maakte Ilse de bal prachtig af. In deze fase kreeg SVA nog wel een kans toen keepster Noor uitgleed en de goal vrij leek voor een tegendoelpunt, maar miraculeus werkte Julia met een reuzesprong de bal prachtig weg en kon de 0 behouden blijven. Even later kopte Tosca, die lekker op dreef was, uit een hoekschop van Ilse, de bal prachtig raak, haar tweede goal.

En toen miste uw verslaggever, die op zoek ging naar de wedstrijdbal in de struiken en zo’n 5 minuutjes afwezig was, warempel 2 goals, de ene gemaakt door Ilse na fraai combinatievoetbal van Nena en Tosca en de andere door Nena die werd gehaakt maar struikelend nog net haar voet tegen de bal kon zetten en de vijfde goal maakte. Dat deze meiden zo soepel goals maakten, kwam niet alleen door hun verdienste: het hele team draaide goed. Emma stuurde haar verdediging prima aan en SVA kwam er nauwelijks doorheen.

Tosca, goed voor 2 doelpunten, met het nieuwe KIKA-shirt
Tosca, goed voor 2 doelpunten, met het nieuwe KIKA-shirt

Het mooie was dat na de rust MA1 helemaal niet verslapte, en dat is best slim want veel doelpunten kunnen altijd helpen als je net zoveel punten als een andere ploeg hebt. MA1 ging dus onverdroten verder, en ook Nena maakte na een slim paasje van Lisette haar tweede goal (nee een korte nachtrust maakt niet altijd wat uit he Nena). Lisette die de tweede helft in de voorhoede speelde op rechtsbuiten, liet zien dat ze het op die plek nog niet verleerd was want even later vuurde ze na een prima dribbel een schot op goal: 7-0. SVA leek aangeslagen. Wat knap van keepster Noor was dat zij, hoewel ze niet veel te doen had, op het laatst nog een bal knap onderschepte: knap als je toch scherp blijft keepen hoor. We kregen nog een penalty die mooi werd gemaakt door laatste vrouw Emma: 8-0; vlak voor het eind kregen we nog een doelpunt tegen, maar bij zo’n uitslag gun je de tegenstander de eretreffer niet? Waarschijnlijk heeft uw verslaggever toch nog een doelpunt gemist, want ’s avonds zag hij bij de uitslagen dat MA1 met 9-1 gewonnen had. Het is in ieder geval een prachtige start van de competitie.

Tags: meidenverslag