ME1 verslaat Buitenveldert na sidderende slotfase

Voor de E meiden van Alliance is Buitenveldert een vervelend obstakel op de voetbalkalender. Dat de voetbalsters uit Amsterdam Zuid kunnen toveren met de bal, weten we inmiddels. Maar voor het eerste keer in jaren reisde de ME1 naar Amsterdam met wat bravoure. Na het toernooiwinst van de week ervoor, hebben ze door dat snelheid en schitterende samenspel een smakelijk recept vormen voor overwinningen.Die lijn zetten ze gelijk door vanaf de allereerste minuut – bam! 1-2-3 keer tegen de paal. Op zich mooi, maar zonder de bal erin te schieten overtref je Buitenveldert niet. De meiden namen mooi het initiatief en de bal blijft voor de doel van de tegenstander – ernaast, erover, ertegen! Het duurde even, maar uiteindelijk schoot Katie raak en was de opluchting onder de meiden (en hun ouders) heel groot.

Maar Buitenveldert is Buitenveldert, en na de tegendoelpunt herinnerden ze zich dat ze ook wind mee hadden en ze speelden knap op de counter. Een paar tellen later viel de 1-1. Vanaf dat moment werd het in de schaduw van de VU een ouderwetse shootout tussen de snoeiharde afstand bommen van Buitenveldert en de aanvalsgolven van Alliance. Het spel was fel. Beide keepers waren op niveau, wat prachtig was om naar te kijken. Bij de pauze was het helaas 1-2 voor Buitenveldert, maar de stemming onder de Alliance meiden was allesbehalve teneergeslagen: ze hadden goed door dat ze de overhand hadden.

In de 2de helft had Alliance wind mee, en daar hebben ze goed gebruik van gemaakt. Het werd vrij snel 2-2 door een mooi laag schot van Jet dat iets te lang bij de doellijn bleef hangen en door Mathil voor de zekerheid werd ingeschoten! Dan werd het 3-2 door een prachtige vrije trap van Lize net voor de middenlijn dat afkaatste op het been van een verdediger. Buitenveldert bleef op de counter spelen en kwamen kort daarna op 3-3.

Een gelijkspel tegen Buitenveldert, niet slecht gezien de geschiedenis van opgestapelde verliespartijen. Maar de Alliance meiden zagen dat anders. Wat er daarna gebeurde is zeer kenmerkend voor dit ME1 team: ze schakelden door in de laatste minuten juist toen de tegenstander verzwakte. De ene aanval na de andere. Katie maakte hun spelers gek op het middenveld, Lize en Lima pakten ze hard aan in de verdediging en Mara stopte een paar aardige counters. Voorin een wisselende carrousel van spitsen die schitterende kapbewegingen maakten en vooral hun snelheid gebruikten om ruimte te creëren. Inschieten meiden! Schiet in!! En dat deed Lana ook – niet 1, niet 2 maar liefst 3 keer achter elkaar! Mooie harde intikkers vanaf de linkerkant, knap voorbereid door Mathil, Katie en Emma.

Een zeer verdienstelijke overwinning, maar helaas voor de liefhebbers van Total Voetbal gaan de ME1 niet naar de volgende bekerronde. Dat is de harde werkelijkheid van de beker: een gedeelde eerste eindplaats staat mooi op papier, maar met een iets beter doelsaldo gaat een andere team eoor. Een ding is zeker, ME1 is klaar voor het eerste competitie weekend!

 

Tags: meidenverslag