C4M haalt ticket voor Nederlands kampioenschap binnen

Na het zwaar bevochten gelijkspel bij Bloemendaal van zaterdag stonden de meiden van de C4M al om 9.30u in Heiloo fris en fruitig paraat bij de openingsceremonie van het districtskampioenschap van het VTT-toernooi. Voor de twee finalisten lagen tickets voor het NK klaar, dat in mei 2016 wordt gespeeld door de kampioenen van alle districten.

De start was wat ‘mottig’. Door een goal van Luca uit een corner en een prima spitsengoal van Uzza werd er weliswaar met 2-1 gewonnen van vv Winkel, maar energiek was het allemaal niet. Gedurende de hele dag werden Uzza, Hannelore en Luca voor vermoeide, protesterende spieren behandeld en een paar meiden hadden behoorlijk gefeest op de zaterdagavond. In de daarop volgende topper tegen Volendam kwam spits Lize wel op gang, maar haar geweldige rushes smoorden in het te lange gras.

We kregen in de hele wedstrijd wel een stuk of acht kansen en een fraaie treffer van Rubie werd dubieus afgekeurd, maar uiteindelijk trokken we door een verbijsterend Volendams schot uit een moeilijke hoek met 0-1 aan het kortste eind. Daardoor moesten we perse de laatste poule-wedstrijd tegen Castricum winnen en onder druk zetten onze meiden er meestal een tandje bij. Dat gebeurde ook nu, al bleef het moeizaam. Het meest in het oog springend bleef het missen van kansen, helaas. Achterin gaven we gelukkig weinig weg, want Jessica, Rosalie en met name Sterre kwamen steeds beter in hun spel, maar de 1e helft eindigde in 0-0. Het waren een paar van de meiden die er altijd staan, die de wedstrijd open braken. Hannelore bracht de bal prachtig voor, net achter hun laatste linie en de instormende Luca schoot de bal dropkicks-gewijs in. Het slotakkoord was van Eef, die na een corner de 2-0 via de onderkant lat binnen joeg.

In de kruisfinale kregen we Overbos, de ploeg die we nou net niet wilden treffen. Zij hadden drie keer zeer overtuigend gewonnen en waren een goed voetballende, fysiek sterke eenheid. Maar onze meiden piekten op het juiste moment. Achterin was Pien onverslaanbaar, ze neutraliseerde in haar eentje 50% van de aanvallen en op het middenveld speelde Zhitao alweer erg pittig. Diep in de tweede helft werd Lize gelanceerd en neergelegd. Ze ging zelf achter de bal en schoot hoog en hard binnen. En dat gaven we niet meer weg.

Volendam was onze tegenstander in de finale. Veel pep-talk was dus niet nodig, want het idee van twee nederlagen tegen dezelfde tegenstander op één dag was een gruwel voor de meiden. Captain Anna, ook wat ‘mottig’ na een zware verjaardagsavond, richtte zich nog een keer op en Lune sprak haar laatste krachten aan. Ook Volendam was echter gegroeid in het toernooi, zij hadden het sterke team van Blokkers verslagen en kwamen krachtig uit de startblokken. In de eerste minuten kwam gelijk een gloriemoment voor de hele dag al weer goed keepende Isabelle. Ze keept nog maar net, heeft nu al het vertrouwen van het hele team, maar dat ze al wedstrijden voor ons zou gaan winnen was verrassend. De beste Volendam-spits dook voor haar op, schoot van vijf meter snoeihard in de hoek en Isabelle redde met een fantastische duik. Direct uit die aanval bemachigde Lune de bal, ze speelde Luca aan, die een korte sprint afrondde met een goede pass in de ruimte op Lize. Die schudde alles van zich af (haar verdedigster incluis), versnelde langs de rechtsback, sneed naar binnen en rondde koeltjes af: 1-0. Daarna werd er nog flink gebikkeld door twee prima ploegen, maar veel kansen kwamen er niet meer.

En hiermee hebben jullie het eerste succes binnen! Voetballend gaan jullie nog groeien, daarvan ben ik 100% overtuigd, maar jullie zijn nu al een geweldig team met een enorme fighting spirit.


C4M