C4M: titanen-strijd in Bloemendaal 2-2

Op bloedstollend heet kunstgras begon de C4M op het allerheetst van de dag begon de C4M aan de bekerwedstrijd uit bij Bloemendaal C4. Alweer een opkomst van 100%, dus 15 man, veel wissels en de defensie was af en toe onwennig. Door een paar keer op rij net niet gedecideerd ingrijpen kwamen we 1-0 achter. Toen kreeg het goed voetballende Bloemendaal ook nog een penalty en leek het een moeilijk verhaal te worden. Maar Isabelle, vorige week ook al op dreef, liet zien dat ze NU al goed kan keepen en stopte de penalty.
Dat was wel terecht, want daarvoor hadden wij onder leiding van de weer met bravoure spelende Anna en de weer zeer dartele Zhitao het beste van het spel. Hannah kwam een paar keer dreigend door op rechts en Hannelore en Rubie kletsten er een paar keer over heen. Uit een mooie, achter hun verdediging geplaatste vrije trap van Anna scoorde Lune de dik verdiende gelijkmaker, maar kort voor rust counterde Bloemendaal naar 2-1.
Na de pauze zetten de meiden  - ondanks de hitte – hun vechtpet op. Rosalie, Jessica en Pien zijn de zomer goed doorgekomen en bereiken nu al een goed niveau. Maar wat Sterre als ausputzer liet zien was fenomenaal: razendsnel (morgen voor de zekerheid even een dopingcheck), goed opbouwend en (zeer) stevig in de duels, liet zij zien dat wij naast Eef, Lune en Luca nu eigenlijk over een vierde uitstekende laatste vrouw beschikken. Wat een weelde, want zij staat daar ook nog graag! Maar we hadden het over strijdbaarheid. Bij een aantal van onze meiden zit de vechtpet standaard in het pakket: Luca, Lune en Uzza gaan ieder duel in als of het hun laatste kan zijn. Eef heeft dat ook als laatste vrouw, maar in de voorhoede is zij degenen met de subtiele passjes en zij speelde ons kanon Lize vrij op de rand van de ‘16’ en die schoot – tegen haar oude team – mooi in het hoekje. Daarna kwamen er nog kansen en kansjes voor beide ploegen en vooral de laatste 10 minuten meer druk van Bloemendaal. Het kon beide kanten op vallen, maar keepster Isabelle liep een foutloos parcours en uiteindelijk zal iedereen vrede kunnen hebben met de 2-2 einduitslag.