C4M enthousiast uit de startblokken (7-0 tegen C6)

Na de lange, barre zomermaanden stonden de meiden te stuiteren om weer te voetballen. En dan nog wel tegen de stoere kerels van de C6. Die mannen leunden zelfverzekerd tegen het hek van onze prachtige, nieuwe inloopstrook en bekeken gnuivend de warming-up van de meiden. Dat soort “gymnastiek-dingen”  en gehuppel hadden zij immers niet nodig; de mannelijke superioriteitsgevoelens ten voeten uit.
Een leerzame ochtend werd het voor de heren. De meiden namelijk het initiatief, waren technisch en tactisch sterker en ook fysiek stonden zij hun mannetje. Al snel opende Hannah met een geniaal indraaiende corner de score en kort daarna schoot Hannelore snoeihard via een verdediger de 2-0 binnen. Onze rechterflank met deze Hannelore, de prima rechtsbackende Jessica en de vandaag werkelijk onstuitbare Rubie, was geweldig op dreef en inspireerde vervolgens de dames aan de overkant. Want ook Rosalie zette haar tanden in de tegenstander en Zhitao plaatste een verrukkelijk steekballetje op Luca, die koeltjes scoorde en om haar goede wedstrijd te bekronen haalde Zhitao na een afgeslagen corner vol uit: 4-0. En kort voor rust had Lize na een solo vanaf de middellijn de pech dat haar schot geblokt werd.
In de 2e helft begonnen de mannen van de C6 fanatieker en kreeg de verdediging het zwaarder. Maar ook daar stegen een paar meiden al boven zichzelf uit. Eef en Sterre waren goed in de duels en in de passing en Pien – nog niet getraind na haar vakantie – mag nog iets sneller op de eerste meters, maar haar duelkracht was alweer imponerend, net als haar kopbal op de lat in de laatste minuut. Sluitstuk Isabelle had zich met een privé-keeperstrainer op deze titanenstrijd voorbereid en in de laatste 10 minuten liet zij met een paar geweldige reddingen zien, dat deze investering bepaald niet voor niks was geweest! Vooral haar laatste zweefduik was ongekend! En voorin scoorden we rustig door. Goed storen van Uzza bracht de bal bij Hannah die uiterst koeltjes met buitenkant rechts de 5-0 binnen draaide. Even later kreeg Hannah weer een schietkans en nu probeerde ze de handen van de keeper er af te schieten; die trok net op tijd zijn pootjes terug voor deze poeier: 6-0. De laatste – een mooi schot van buiten het penalty-gebied - kwam op naam van captain Anna, die weer heerste in de duels, maar nog niet zo gelukkig was in de passing; en ook de aansluiting tussen haar en spits Lize ligt nog niet op het niveau van vorig seizoen. Zo blijft er ondanks het goede spel toch nog wat te wensen over. Het hele publiek hield ten slotte bij een laatste rush van Rubie de adem in. 4 man voorbij, iedereen gunde haar het doelpunt, maar ze schoot net voorlangs.

Geweldige eerste wedstrijd, meiden! Volgende week meer.