KiKa Alliance Jeugdtoernooi 2015: EEN GROOT SUCCES

Drie jaar geleden kwam het idee om een toernooi te organiseren bij Alliance, alleereerst moesten we een toernooi commissie samenstellen. Uiteindelijk nemen er nu 9 mensen plaats in deze commissie. Vorig jaar werd dan ook het 1ste Alliance Jeugdtoernooi georganiseerd. Vorig jaar vielen twee dingen op: Het was warm en het toernooi duurde twee dagen. In september/oktober 2014 kwam de toernooi commissie voor het eerst bijeen om de datum te bespreken, want dat valt niet mee, ook moeten we contacten leggen met de gemeente wanneer ze het grasveld gaan inzaaien. De commissie kwam al gauw overeen dat we moesten uitbreiden naar 3 dagen, vanwege de beperkte veldcapaciteit.
Met een paar commissieleden zijn we ook 3 toernooibeurzen afgeweest in oktober te weten Den Haag, Delft en Purmerend. Leuk om te weten is dat Alliance in oktober zijn eigen toernooibeurs gaat organiseren mits er voldoende aanmeldingen zijn. In oktober gingen de uitnodigingen de deur uit naar de clubs. Half januari zat ons toernooi al vol, in februari kregen we te maken met twee afzeggingen, maar die plekken waren gauw weer opgevuld. Tot een week voor ons eigen toernooi kwamen er nog aanmeldingen binnen, maar helaas we moesten het het bordje VOL ophangen. Leuk om te weten is dat we vorig jaar 28 teams van buitenaf hebben gehad en 36 Alliance teams, nu we het over 3 dagen hebben verspreidt hadden we 48 teams van buiten af en ook weer 36 Alliance teams. Dus we hebben er 20 teams meer uitgenodigd.

Vrijdag 29 mei werd het toernooi om 18 uur afgetrapt door de C-junioren. Met een barbecue en DJ Marco was het gezellig rondom de kantine, veel regen en wind. Bij de MC1 was het spannend tot de laatste wedstrijden. Alliance MC1
Had moeten winnen van OG MC1, dan hadden ze het toernooi gewonnen, het werd een gelijkspel, en werden derde. In de C1 poule was het ook spannend. Alliance C1 wint de poule door een beter doelsaldo. In de laatste poule wint Alliance C3 het toernooi.

Zaterdag 30 mei moest de toernooicommissie vroeg uit de veren, om alles klaar te maken voor een lange dag, het werd een mooie/zonnige dag. De mini`s, F en E-pupillen stonden op het programma, tussen de mini`s en de
F-pupillen kwam Nederlands Panna kampioen Mohamed Boutaka, de balgoochelaar. Van half 9 tot ongeveer 9.40 uur stonden de mini`s te popelen om te voetballen. Tegelijkertijd stond de E-top gepland. Bloemendaal E1 was de winnaar gevolgd door Alliance E1. Nog voor het middaguur kwamen de F-pupillen in actie. Poule 1 werd gewonnen door Bloemendaal F1, Poule 2 door Alliance F2, Poule 3 werd spannend, er waren twee teams met evenveel punten, doelsaldo was hetzelfde zo ook de onderlinge confrontatie. Uiteindelijk was het Blauw Wit F1 en DSOV F3 die met de eer gingen strijken. Poule 4 werd gewonnen door Alliance F6 en poule 5 door
De Kennemers F4.
Rond half 3 was het beurt aan de E-pupillen. Poule 1 werd gewonnen door Buitenveldert E2, Poule 2 door Alliance E4 die eerste werd , onderling resultaat tegen Alliance E3 dat tweede werd. Poule 3 werd gewonnen door
FC Lisse E6, Poule 4 door Forza Almere E5. Poule 5 werd gewonnen door FC Lisse E11, 1 doelpunt verschil met Pancratius E12. De tweede dag zit erop.

KikaJeugdtoernooi2015

Zondag 31 mei, wederom vroeg uit de veren. In de middag sond Dj Marco op het programma. De ochtend stond in het teken van MD1, ME1, ME2 en D7M (in een jongenspoule). Poule 1 werd gewonnen door Alliance MD1, In de D7M poule ging Bloemendaal D3 met de eer strijken, Allance D7M werd derde. Bij de ME1 en ME2 was het Buitenveldert ME1 dat het toernooi won. Rond het middaguur trapten de D1 en D2 poule af. Poule 1 werd gewonnen door DSS D1, gevolgd door Alliance D1.
De D2 poule werd gewonnen door De Foresters D1. Iets verder in de middag kwamen de laatste twee D-poules in actie. Poule 3 werd gewonnen door 1 doelpunt verschil, FC Lisse D6 was de winnaar gevolg door Kolping Boys D7. Poule 4 werd gewonnen door De Kennemers D2.
We kunnen terug kijken op een geslaagd toernooi.

Voor suggesties kan je altijd bij de toernooicommissie terecht.