De halve D7M bemachtigt de Schot Cup

De Schot Cup is een festijn rond de thuiswedstrijden van Telstar’s Witte Leeuwinnen. Gedurende het hele seizoen worden 8 voorrondes gespeeld en afgelopen zaterdag was de finale, voorafgaand en in de pauze van de Beneleague-wedstrijd tegen ADO Den Haag. De D7M had zich in tweeën verdeeld en een van deze halve teams had zich geplaatst.
Het zijn namelijk wedstrijdjes van een kwartier, op een half veldje, dus het adagium is: snel scoren en de boel achter dicht houden. Onze loting was ongunstig, want in de 1e ronde troffen wij het sterke Buitenveldert MD1. Die bleken nog steeds erg goed en verzorgd voetbal te spelen, met fraai positiespel en een dito techniek. Maar het blok van Lune, aanvoerder Luca en de weer ongenaakbare Hannelore kwamen ze nooit voorbij. Het moeilijkste had Amber het nog met een door Luca van richting veranderd schot, maar ook dat pakte ze klemvast. En in de omschakeling waren we geconcentreerd en dodelijk effectief. Eef onderbrak een aanval, passeerde een tegenstandster en schoof koel de 1-0 binnen. En even later won Lize een duel van een van de sterkste speelsters van Buitenveldert en zij scoorde de beslissende 2-0.
In de wedstrijd tegen het tweede Buitenveldert-team zagen we eenzelfde beeld. De tegenstander verzorgd, maar ook wat voorspelbaar en wij met creativiteit en doortastendheid. Halverwege stond het echter nog 0-0 en toen Rubie na weer een mooie aanval de lat ranselde, begonnen we aan penalties te denken. Dat bleek echter niet nodig. Hannelore onderbrak weer eens een aanval en verzond een prachtige pass richting Lize. Een goede aanname en Lize danste om de keepster heen en tikte binnen; 1-0. Daarna volgde een flonkerende show, waarin Nikita, Luca en Eef steeds Lize de diepte instuurden en zij voor 3 assists op rij zorgde. Eerst maakte Rubie de 2-0 door de bal uit de lucht te plukken, daarna gleed Lune na een imponerende sprint van achteruit de 3-0 binnen en Rubie scoorde de 4-0. In de laatste minuut liet Luca haar goede hart spreken (4-0 was al erg genoeg) en weigerde weer zo’n prachtige pass van Hannelore te verzilveren.
De finale tegen de sterkste D-meiden van Buiten Boys speelde zich af in de pauze van de dames-wedstrijd. Dat betekende nog minder tijd om te scoren, want na maximaal 10 minuten zou er worden afgefloten. Er werd weer lekker gespeeld en halverwege scoorde Lize op aangeven van Lune de 1-0 en daarna gaven we geen enkele kans meer weg.
Na de wedstrijd ontvingen de meiden de trofee van de heer Schot en onder de klanken van “we are the champions ” en onder toejuichingen van het massaal opgekomen publiek in het Tata Steel Stadion maakten ze een ereronde en gingen ze op de foto met de alleraardigste Telstar-dames (zie de video).