D4 verliest nipt van de Koninklijke

De D4 ging op bezoek bij HFC. Vooraf dacht ik het zou een moeilijke wedstrijd worden, gezien een aantal weken geleden op een doordeweekse avond werd het 0-4, weggespeeld, volstrekt kansloos. Deze ochtend hadden we ook 5 verdedigers opgesteld, maar al gauw was duidelijk dat dit niet het team was waar we een paar weken geleden werden afgedroogd, waarschijnlijk hadden ze wat spelers uit hogere D-teams opgesteld. HFC was de eerste helft wat sterker maar het leverde weinig kansen op, ook omdat de verdediging goed stond. Het was een leuke wedstrijd teams die aan elkaar gewaagd waren. De eerste helft werd afgesloten met een 0-0. De tweede helft kwam er wat wind opzetten maar dat deed de D4 niet goed. De beste kans kregen we door Tom, de bal werd door een eigen speler van HFC teruggespeeld, de keeper raapte de bal op dus vrije trap voor de D4. Tom schoot het leer helaas over. Niet veel later kwam de D4 toch op voorsprong door Kwinten die een afgeslagen bal van iets buiten de 16 meter hoog in de touwen joeg 0-1, HFC ging op jacht naar de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft kreeg HC een pingel door het neerleggen van een tegenstander, gelukkig voor ons werd de bal naast geschoten. Daarna was het toch raak door het niet opletten van de verdediging, dat was totaal niet nodig 1-1. Acht minuten voor tijd kwam HFC op 2-1, in het strafschopgebied werd er door HFC een gevaarlijke omhaal gemaakt die Joshua bijna trof, de scheidsrechter had hier eigenlijk voor moeten fluiten, maar dat gebeurde niet, de rebound was voor HFC, dat betekende de 2-1. Daarna kreeg de D4 nog een corner waar we iedereen naar voren dirigeerde, helaas dit mocht niet meer baten….