Eclatante zege beëindigt prachtig seizoen E1

Zaterdag 25 april werd JOS Watergraafsmeer met 11-1 verslagen in de laatste wedstrijd van de 3e fase van het E1 seizoen. Onder leiding van Frank Versteeg en assistent Barry Hooning groeide de selectie van 11 dit jaar richting het “echte voetbal” in de 9 tegen 9 competitie in de Hoofdklasse.
Positiespel, samenspel en individuele techniek verbeterden sterk en brachten het team steeds verder in de 3 competities. In het najaar werd begonnen in de Hoofdklasse 11 (van 24), waar in november de eerste plaats werd behaald na een 5-2 zege op concurrent Nieuw-West. De jongens moesten zeker nog wel wennen aan het meer fysieke spel op dit niveau, waar met name de Amsterdamse ploegen zich al vaak van bedienen.
We promoveerden naar Hoofdklasse 6, een grote sprong voorwaarts, waar we een aantal zeer sterke tegenstanders tegen zouden komen, zoals Zeeburgia E2, Hoofddorp E1 en IJburg E1, die uiteindelijk te sterk voor ons bleken. De overige 4 tegenstanders werden echter overtuigend verslagen en veel ervaringen rijker eindigden we in deze 2e fase als 4e in een poule van 8.
Deze klassering gaf recht op een voortgezet verblijf in de Hoofdklasse 6, waar we in dit voorjaar opnieuw een aantal nieuwe tegenstanders ontmoetten. Deze fase van de competitie werd nog spannender, omdat we na 3 wedstrijden ongeslagen aan kop gingen. De sterkste tegenstanders moesten echter nog komen. Met name het Hoornse Always Forward (3-3) en het Amsterdamse Voorland (3-6 nederlaag met een sterk “D”-luchtje aan Amsterdamse kant) tastten onze positie aan. Ook zij verloren echter punten, waardoor het tot de laatste speelronde spannend bleef. Voorland had aan 1 punt genoeg in de uitwedstrijd tegen Velsen en dit lukte: 4-4. Door de 11-1 zege van Alliance bleven we op doelgemiddelde Always Forward voor en behaalden met het ruimste doelsaldo van de poule de tweede plaats in deze 3e fase van het seizoen.
Alle respect voor de inzet van trainers, spelers, die het nooit teveel lijkt te worden dit jaar, en de ouders, die massaal aanwezig zijn langs de lijn, meehelpen het veld uitzetten, drinken halen, jongens oppeppen en voor een goede sfeer zorgen! Met nog een drietal toernooien in het vooruitzicht gaan we richting de D-tjes!

Foto720 3V3VU7AM