1e nederlaag D7M, uit bij VSV

De eerste tien, vijftien minuten waren de jongens van VSV fel en geconcentreerd. Ze wonnen alle duels en drongen ons ver terug. In die fase bleef eigenlijk alleen een vechter als Lune (en Hannelore natuurlijk) overeind. Toen viel ook – buiten bereik van keeper Amber – de 1-0.
En daarna begon de inhaalrace. Voorin waren Lize en Rubie actief, maar ze kregen weinig ruimte en uiteindelijk lukte het steeds net niet. En een paar andere grote tenoren, zoals Anna en Luca, hadden een mindere dag. Alleen Pien (vrijdag mailde haar moeder nog dat het niks werd met haar dikke enkel…) was onstuitbaar, zij was stoer en vurig in de duels en zorgde voor de gevaarlijkste situaties, en had na rust bijna op eigen kracht de gelijkmaker gemaakt. Nee, veel kansen waren er verder niet, ook niet voor VSV, trouwens. Want onder leiding van Eef herpakte de defensie zich en Isabelle, Roos, Sterre en Jessica gaven na rust niet veel meer weg. Het bleef spannend, en de gelijkmaker hing een half uur in de lucht, maar de vloeiende combinaties bleven vandaag onzichtbaar. Want behalve van de felle tegenstand hadden technische meisjes als bijvoorbeeld Nikita en Anna extra last van de wat zompige grasmat.
Jammer meiden, maar die makkers van VSV zijn nog niet van ons af. Op zaterdag 9 mei ontvangen we hen in de Alliance-arena.