D4 drukke week achter de rug

Eigenlijk de laatste paar weken wordt er weer gevoetbald voor de competitie, daarvoor waren vele afgelastingen door het weer. Ook onze thuiswedstrijd tegen HFC D12 was afgelast. Ik kwam al gauw tot overeenstemming met de coach van HFC om de wedstrijd in te halen. Het werd afgelopen woensdag 11 maart. De wedstrijd ving aan om 18.45 uur. Inmiddels weten we sinds de najaarscompetitie dat HFC ons niet zo ligt. De D4 begon redelijk goed in de beginfase van de wedstrijd, ook deze wedstrijd waren we midweeks compleet. Halverwege de eerste helft was het Tomas die de bal op de paal schoot. Helaas voor de D4 viel de goal aan de andere kant 0-1, dat was tevens de ruststand.

D4DrukkeWeek

In de rust wat puntjes op de i gezet, eigenlijk kunnen we hier kort over zijn, de zaterdag ervoor speelden we goed gezien de 4-0 winst tegen HBC. Deze woensdag speelden we één van onze slechtste wedstrijden, weer kunnen we niet van HFC winnen, de eindstand werd 0-4. Een wedstrijd om gauw te vergeten en ons voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag 14 maart uit tegen United DAVO D2. Ook deze wedstrijd waren we weer bijna compleet. Ik wist vooraf dat United DAVO een wisselvallige ploeg heeft. Om klokslag 11 uur was de aftrap. Het werd een moeizame wedstrijd, United DAVO had geen coach of was ook de scheidsrechter hun coach? Halverwege de eerste helft vergat de scheidsrechter vanwege een handsbal in het strafschopgebied de D4 een penalty te geven. Niet veel later was het United DAVO dat op 1-0 kwam. Vijf minuten later was er van de D4 een zeer mooie aanval die Kwinten mooi afrondde 1-1. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft was eigenlijk een gevecht op het middenveld met af en toe wat kleine kansjes voor beide teams. De ruststand was tevens de eindstand 1-1.
Zondag 15 maart kwam een mixt team van D4/E7/E8 in actie tegen De Molenwiek. De D4 liet ik over aan Paul en ik stond aan de kant van het schoolteam De Molenwiek, immers over anderhalve week begint het schoolvoetbal weer. De Molenwiek heeft 12 spelers, het is een zondagochtend, ik dacht dat de animo niet zo groot was, vandaar dat ik ook een mail liet rondgaan bij de E7 en E8. D4/E8/E7 was de animo zo groot, totaal rond de 18 spelers, we hebben wat E8 spelers aangevuld bij het Molenwiekelftal. Het was voor de eerste keer dat het schoolteam samenspeelde onder aanvoering van D4 speler en mijn eigen zoon Mika. We hadden de wedstrijd in vier kwarten verdeeld zodat we na een kwart spelen even de puntjes op de i kunnen zetten. Ondanks dat ze nooit samengespeeld hebben was het zeker het tweede kwart leuk om te zien, volgens verwachting was de D4/E8/E7 te sterk met 8-0. Deze week heb ik in ieder geval twee trainingen gepland met deze jongens/meisjes van de Molenwiek.