D7M haalt weer eens uit 0-4 bij ODIN

Na de frustrerende ervaring van vorige week toog de D7M met gemengde gevoelens wederom richting Heemskerk. ODIN D4 bleek in onze thuiswedstrijd al een lastige tegenstander, die we pas in de laatste minuut op de knieën kregen. En het was alweer koud, we misten de zieke Pien en het waaide (is dat altijd zo in Heemskerk?) Kortom, zou dit goed aflopen??
De dames bleken echter zeer geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen en net als vorige keer waren wij voetballend beter. Dat resulteerde in kansen en kansjes – onder andere na een opgeraapte terugspeelbal – en na zo’n kwartier zette Zhiato Luca alleen voor de keeper, die het uiteindelijk in twee keer en met rechts afmaakte: 0-1. Dat gaf de burger moed en Alliance bleef sterker, maar het duurde tot kort voor rust tot Lize een bal oppikte twee man voorbij sprintte en met een heerlijk stiftje de 0-2 maakte.
Onze enige zorg voor de 2e helft was het af en toe onbesuisde spel van de thuisclub, dat er toe leidde dat Amber geblesseerd uitviel. Die werd voor de rest van de wedstrijd overigens prima vervangen door Isabelle. Maar het leek of na de pauze onze meiden er nog een schepje boven deden Rosalie en Sterre speelden fel en foutloos, eerst Lune, daarna Eef waren superieur als ausputzer en Jessica en Hannelore hielden de rechterflank dicht. Vanuit het middenveld werd er onder leiding van Nikita en aanvoerster Anna steeds vlotter gecombineerd, was Rubie steeds dreigend op links en een ODIN-verdediger bezweek onder de druk en passeerde zijn eigen keeper. Na een onhandige handsbal kregen we zelfs nog een penalty, maar Lize stuitte helaas op de lat en daarna op de keeper. Daarna scoorde Nikita bijna uit een corner en zagen we een vlammend schot van Hannelore, dat helaas een prachtige reflex van de keeper uitlokte. Het verkleumde publiek (koude voeten, maar warme harten) werd tenslotte nog getrakteerd op weer zo’n prachtige Amber-corner, die door Eef keurig werd ingekopt. 0-4, prima prestatie, met weer mooi voetbal en een goede inzet.