D4 wint van HBC

Het is begin maart, de D4 speelt pas zijn tweede competitiewedstrijd in de voorjaarscompetitie. Na de vakantie periode waar de D4 ook actief nog oefenwedstrijden speelde, begonnen we de week afgelopen woensdag in de sportschool Anybody. Ons trainingsveld was bezet omdat er een bekerwedstrijd plaatsvond, de D4 doet hier niet moeilijk over, de technische staf koos daarom voor een oplossing, het werd de sportschool waar de jongens zich lekker in het zweet werkten. Met 13 spelers waren we actief in de sportschool.
Enfin tot de orde van de dag. De D4 had er zin in, het betrof een thuiswedstrijd tegen HBC D6. Vooraf wisten we dat ook HBC bij Zandvoort ruim gewonnen heeft net als de D4. Het is nog moeilijk te zeggen hoe sterk de tegenstanders zijn. Vanaf de eerste minuut nam de D4 het heft in handen, ook dit keer stond er een niet al te grote keeper in het doel van de tegenpartij. Vooraf gezegd dat er zo af en toe van afstand geschoten dient te worden en later bleek ook dat de keeper ook niet klemvast is. De D4 was de betere ploeg, maar als HBC de bal had was het toch gevaarlijk met hun combinatiespel. Halverwege was het Brody die de D4 op voorsprong zette met een afstandschot. Nog voor de rust was het weer Brody die de 2-0 binnentikte, zijn 18e van het seizoen. Na de pauze, de wedstrijd stond onder leiding van Martijn Rademaker, om 9.50 uur begon de wedstrijd en om 05.00 uur kwam hij terug uit China, volgde hetzelfde spelbeeld, de D4 was wat beter maar er kwamen ook grote kansen voor HBC, het leverde gelukkig geen doelpunt op. Ook op deze zaterdag was het team compleet met 16 spelers. Ondanks de kansen voor HBC, kwam de D4 op een veilige 3-0 door een intikkertje van Koen. De 4-0 werd 5 minuten voor tijd, hoog in de touwen gejaagd door Kit 4-0.
Al met al tot de 2-0 bleef het een spannende wedstrijd.

Aankomende woensdag volgt er een inhaalwedstrijd, thuis tegen de Koninklijke HFC om 18.45 uur.