D7M oefent flink tegen C-meiden Hillegom

Of ik als invalcoach de honneurs wilde waarnemen voor een oefenpot in en tegen de C-meiden van Hillegom. O, en zes speelsters ontbreken: Isabelle, Lune, Luca, Zhitao, Rubie en Sterre. Waarmee zo'n beetje de hele linkerflank van het elftal onbezet blijkt te zijn. De hulptroepen Esther ("ik  kan alleen verdedigen"), Isa ("ik ben rechts") en Uzza ("wel linksbenig maar ik ben spits") leken geen uitkomst te kunnen bieden. Bij de vaste krachten viel verder vooral het slaapgebrek op... De aftrap in Hillegom was dan ook al om 10 uur.

Met het middenveld Hannelore, Nikita en Isa begon het team desondanks enthousiast maar wat rommelig aan de wedstrijd. Na enkele halve kansen voor de voorwaardsen Pien, Lize en Uzza besloot Lize de bal dan maar eens flink op de slof te nemen: 0-1. Even later zorgde de inmiddels ingevallen, halfwakkere captain Anna met een intikkertje voor 0-2. En Uzza toonde met een mooie 0-3 aan dat zij niet voor niets steeds vanaf links naar binnen trok. En daarna werden de mooie combinaties op rechts beloond met prima uitgespeelde goals van Nikita en Hannelore, waarna Anna met een knal de 0-6 ruststand op het bord bracht.

De arme goalie Amber (3 terugspeelballen) werd in de tweede helft afgelost door Nikita en warempel kwamen de speelsters van Hillegom, met behulp van een aanwakkerende rugwind,  wat vaker over de middenlijn. Maar het strafschopgebied werd maar zelden bereikt, want Esther, die met steeds meer zelfvertrouwen ging spelen, liet nauwelijks ruimte aan de spits. En Pien heerste in het centrum als een veldvrouwe, met strakke en zuivere passes naar het middenveld. Hannelore was rechtsback, maar speelde druistig naar voren, goed combinerend met Anna, Isa en Amber.

Jessica en Eef vulden de linkerflank in met het van hen bekende gedurfde aanvalsspel, wat na een wat zoekend begin van de tweede helft leidde tot een mooie goal van Eef (keeper passeren, raak uit een moeilijke hoek) en een nog best lastige intikker van Jessica (met links dacht ik). De actieve Amber kwam als rechtsbuiten tot mooie acties, maar helaas niet verder dan een schot op de paal. In de slotminuten besloot Anna nog eenmaal de bal op de pantoffel te nemen: 0-9 eindstand.
Lize was intussen met misselijkheid uitgevallen, ze dacht zelf vanwege de mierzoete limonade, maar ik zag kort daarvoor toch ook een paar moedige kopballen? Maar hierdoor stokte het wisselbeleid en speelde Rosalie, als enige vaste kracht op links, de hele wedstrijd. En dat deed ze uitstekend, de Hillegomse rechtsbuiten kwam er niet aan te pas en de opbouw begon op links meestal bij Rosalie.

Het was een nuttige oefenpot. De vakantiesluimer is afgeschud (hoop ik) en sommigen hebben kunnen oefenen op nieuwe posities. Vooral Pien als ausputzer was een openbaring, en de rol van Hannelore als opkomende rechtsback mocht er ook zijn. En dat Jessica acties kan maken wisten we al, maar dat haar dit op links ook goed afgaat, is voor mij nieuw. Wat voor mij ook nieuw was: dat Esther, Uzza en Isa zich zo gemakkelijk voegden in het team.
Prima geoefend dames. Op naar (veel) meer tegenstand: woensdag de bekerwedstrijd tegen de jongens van DSS. Ik zou zeggen: op tijd naar bed.