“We mogen weer…” C1 klaar voor 2e competitie helft.

Zaterdag begint de C1 aan de tweede helft van dit voetbalseizoen. Eindelijk, want de winterstop heeft voor ons lang genoeg geduurd. Het is alweer acht weken geleden dat we de laatste competitiewedstrijd speelden, thuis tegen Volendam (4-1 winst). In de tussentijd heeft de C1 niet stil gezeten; er is fanatiek getraind en geoefend, maar het is ook fijn dat we nu weer voor het ‘eggie’ mogen spelen tegen DIOS.

De C1 begint deze tweede helft van het seizoen op de vijfde plek, met 19 punten uit 12 wedstrijden (5x winst, 4x gelijk en 3 x verlies). Het is een leuke competitie, waarin veel teams aan elkaar gewaagd zijn. Achter twee duidelijke koplopers, staan vijf a zes teams nog redelijk dicht bij elkaar.  

De eerste fase van het seizoen begon de C1 nog onwennig. De groep bestaat uit spelers die zijn doorgestroomd uit de C1, C2 en D1, daarnaast hebben zich een tweetal jongens uit de D3 en de C3 in de selectie gespeeld. Veel jongens hebben de afgelopen jaren al samen gevoetbald, toch duurde het een aantal weken voor het team ingespeeld raakte. Dat kwam ook door dat de spelersgroep de eerste maanden veel werd geplaagd door blessures. Pechvogels Raven (rug, enkel), Pepijn (scheenbeen), Mees (knie) en Kobus (sleutelbeen) waren weken lang uitgeschakeld.

Pas in december was de selectie voor het eerst compleet en fit. De eerste wedstrijden van de competitie moest er dus voortdurend worden geïmproviseerd, op zoek naar de juiste opstelling. Na kleine aanpassingen qua posities en speelwijze op het middenveld begon het team steeds beter te draaien. De uitwedstrijd tegen Hercules (0-3 winst) was het keerpunt. Vanaf dat moment is een opgaande lijn ingezet met meer rust aan de bal, goed positiespel wat resulteerde in meer gecreëerde kansen per wedstrijd.    

Het team heeft een goede balans gevonden. Het heeft een solide basis in zijn achterhoede. Wekelijks zijn er andere spelers die uitblinken en veel jongens weten het net te vinden. In de eerste helft van competitie is er in totaal 27 keer gescoord, door elf (van de veertien) verschillende spelers De inzet is prima, er wordt zowel op de trainingen als in wedstrijden hard gewerkt en met plezier gevoetbald.

In november speelde de C1 tegen de top drie van de rangschikking. Een mooie test om te zien of we ook terecht in het linker rijtje staan. De mannen deden het (niet geheel onverwacht) goed. We speelden stuk voor stuk sterke wedstrijden waarbij we onze huid duur verkochten. Uit bij Zwanenburg werd nog ongelukkig verloren (3-1). In de wedstrijden tegen de koplopers EDO (1-1) en VVC (3-3), ging de strijd gelijk op, waren er kansen op winst, maar waren de twee gelijke spelen wel de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Het feit dat de C1 aan het eind van de eerste competitieronde, qua niveau, de aansluiting heeft gevonden heeft bij de koplopers, geeft goede moed voor de tweede competitiehelft. Ook de winst van de Boarding Cup was natuurlijk een mooie opsteker. Wat de spelers en begeleiding betreft mag de competitie dus weer beginnen.

Mannen, met jullie inzet en spelplezier, kijken we vol vertrouwen uit naar de tweede competitie helft. De concurrentie is sterk, maar dat zijn wij ook. Iedere wedstrijd zal een finale zijn, maar dat maakt het alleen maar extra leuk. De eerste finale van 2015? DIOS C1 uit, aanstaande zaterdag!

Lennart en Robert

c1 tussenstand 2014 2015