D4 krijgt rondleiding bij de brandweer

Voor de D4 stond in de ochtend de competitiewedstrijd in Bennebroek tegen BSM D3. We hadden er allemaal op verheugd om aan deze nieuwe reeks te beginnen. Op de vroege zaterdagochtend werd toch het veld afgelast ivm vorst in de grond, dus een hard veld. Het zou dus een drukke zaterdag worden met eerst de wedstrijd en dan vanaf 13.00 uur een rondleiding bij de brandweer. Op de zaterdagmiddag stond deze activiteit al op het programma, na in december met de groep de sportschool in geweest te zijn, was het nu de beurt aan de brandweer op de Zijlweg. Immers Tom`s vader werkt bij de brandweer.
Na onze sportschool kwam dit contact alweer tot stand. Dus twee weken geleden het team gemaild wie het leuk zou vinden, van de groep van 16 spelers, hadden zich er 12 aangemeld. Enfin 13 uur zou de rondleiding beginnen, Tom`s vader begon eerst in het museumpje wat te vertellen, daarna gingen we de hal in waar diversen brandweer- en ziekenauto`s stonden.

D4RondleidingBrandweerI

Er was een brandweerauto op pad, op een gegeven moment kwam de brandweerauto terug. Er werd verteld over het duiken, we kregen de binnenkant van de brandweerauto te zien, de uitrusting van de brandweerauto. We zouden een klein rondritje in twee groepen doen met de brandweerauto, ware het niet dat er op een gegeven moment de alarm afging, dus ze kregen een melding, dus ons rondritje kon niet doorgaan. Volgende keer gaan we weer een keer op bezoek maar dan met een rondrit. Na deze rondleiding zijn we met het team de sportzaal in om een potje te zaalvoetballen, ook dit was bij de brandweer.

D4RondleidingBrandweerII

Iwan hartstikke bedankt voor deze rondleiding, ik heb al van diverse vaders/moeders reactie ontvangen dat ze volgende keer graag meewillen, waarschijnlijk hadden de jongens zulke mooie verhalen verteld aan hun ouders.

Aankomende zaterdag wacht voor de D4 in de vroege ochtend de thuiswedstrijd tegen HFC.


Geschreven door Robin de Zwart