Waar moeten we spelen? MD1 5-0 Nieuw Sloten

Het is zaterdagochtend half 9 24 januari. We verzamelen bij Alliance om te vertrekken naar nieuw sloten in Amsterdam. Bij Alliance was het al erg glad, maar in Amsterdam bleek er ook nog eens sneeuw te liggen. Wij liepen naar de kantine, een eind van de parkeerplaats vandaan, maar daar aangekomen bleek dat we weer terug moesten naar het begin waar het veld was waar we moesten spelen. Hete hele veld was besneeuwd! Geen groen plekje te vinden. Gelukkig hadden de meiden zich voor deze temperatuur goed aangepast, Youri en ik zagen mutsen, handschoenen, leggings en sjalen als extra kleding. We speelden de hele wedstrijd met 11 man, want de orthodontist had Isa geblesseerd, Annemijn zat nog met krukken, Lena had nog een blessure aan der voet en Bobbie had een slaapfeestje.
We begonnen goed aan de wedstrijd, beide teams kregen kansen en wij kwamen bijna nog een paar keer 1-0 achter, maar met name Jill en Esther voorkwamen dat. Gelukkig staat er bij ons ook nog altijd een goede keepster voor het goal, die er weer een paar mooi uit het doel hield, zoals de vrije trap van een erg goede voetbalster van Nieuw Sloten. De 1e helft werd een buitenspel festival, maar één keer was het geen buitenspel en was het gelijk 1-0 door een goal van Uzza via een prachtige pass van Carmen. Deze goal had ook een erg komisch randje, terwijl Uzza op de keeper afging bedacht ze zich opeens 'o god me muts zit niet goed ' en ja, scoren wanneer je muts niet god zit kan natuurlijk niet. Uzza deed daarom terwijl ze op de keeper afging nog even snel haar muts goed. Toen was het rust, we stonden 1-0 voor.
De 2e helft begon met chaos, niemand wist op welk veld we moesten gaan spelen, want het veld van de 1e helft werd ingepikt door een ander team. Wij liepen dus maar achter de scheids aan en belandden uiteindelijk bij et FC Portugal veld, waar nog meer sneeuw op lag dan het 1e veld. Dit verhinderde de meiden echter niet en er volgde een hele goede tweede helft. We kregen een corner en Uzza schoot deze binnen, 2-0. Volgensmij heeft de vader van Yara, die in de tweede helft een goeie wedstrijd speelde als rechtsbuiten, deze goal gefilmd. De 3-0 volgde daarna ook. Lisa, voetballend met een sjaal om haar nek, een muts op, een legging aan en een muts op als ik het goed heb, gaf en mooie assist op Uzza, Uzza liep door op de keeper en scoorde, met haar rechts mensen, haar derde, hattrick!, en de 3-0. De 4-0 was een hele mooie team goal van ons. Yara passte op Carmen, Carmen dribbelde maar dat liep stuk, Yara pakte de bal weer op en passte hem naar Uzza, die Kim aanspeelde voor de goal, en zij maakte haar eerste goal van het seizoen en de 4-0 voor ons. Daarna scoorde Kim ook bijna nog haar tweede van de wedstrijd. Jill zette de bal voor, maar dacht dat het een slechte bal was en riep heel hard 'neee!', maar de bal bleek perfect voor het goal te komen bij Kim, omdat hun keepster wat te voor voor haar goal stond, maar Kim miste net een schoenmaat en kon de bal daardoor net niet aanraken. Uiteindelijk volgde ook nog de 5-0, Uzza's vierde goal van de wedstrijd. De goal was weer een solo van Uzza, maar haar muts viel tijdens de solo af, en toch ging ze door en omspeelde de keeper en schoot de 5-0 binnen.
Youri en ik hebben veel verbetering gezien met de vorige wedstrijd tegen DSS, jullie hebben allemaal heel goed gespeeld! Op naar de volgende wedstrijd.

Fijn weekend en tot woensdag! Groetjes van Youri en Bastiaan.