D4: Pas laat op gang

Voor de D4 stond er deze zaterdagmiddag hun laatste wedstrijd in de najaarscompetitie op het programma. Dit keer gingen we op bezoek in Heemskerk bij ADO`20 D8. Tot nu toe loopt het voetballend niet zo lekker voor de D4, volgende week start de voorjaarscompetitie en dan hopen we er klaar voor te zijn. Enfin door de vele regenval van de afgelopen dagen was het twijfelachtig of deze wedstrijd wel door zou gaan. Eenmaal daar aangekomen bleek het veld redelijk bespeelbaar te zijn. De aftrap vond plaats om 10.45 uur. De eerste helft verliep niet goed, we kwamen moeilijk van onze eigen helft, want zoals vaker gezegd de kracht van dit team ligt toch op de helft van de tegenstander voetballen. Maar ja, ADO was in deze periode sterker en kwamen verdiend op 1-0. Ook na de 1-0 liep het nog niet goed met de D4. Ondanks dat het niet liep kwamen er toch kleine kansjes, de grootste was voor Nick die goed doorliep op een pass van Tom, helaas was de keeper de “staan in de weg”. Halverwege de eerste helft kwam ADO op 2-0. Na die 2-0 hoopten we dat de jongens zich gingen realiseren dat er beter gevoetbald moest gaan worden. Tegen de verhouding in was het toch Brody die de bal in de ADO goal zag hobbelen 2-1. Dit was tevens de ruststand. In de rust hebben we de puntjes op de i gezet, hopende dat de spelers dit zouden gaan oppakken. De tweede helft gaf aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, er zat weinig fantasie in het spel, want na 10 minuten spelen in de tweede helft was het ADO dat op 3-1 kwam. Toch was het voelbaar dat je deze wedstrijd kan winnen, maar er werd teveel tegen onszelf gevoetbald. Na 15 minuten spelen was het Tom met het hoofd uit een corner de aansluitingstreffer produceerde 3-2. Na de 3-2, dus met nog een kwarrtier te spelen, kantelde de wedstrijd, met veel strijd, begonnen we ons vertrouwde spelletje te spelen, het vastzetten van de tegenstander. Helaas het was te laat, de bal wilde er ook niet meer in na diverse pogingen. De laatste wedstrijd in deze competitie werd helaas verloren.
We hopen dat we volgende week uit bij BSM in de voorjaarscompetitie de lijn van de laatste 15 minuten bij ADO hierop voort kunnen borduren…….