“David D7M verslaat “Goliath’ Buitenveldert

Nadat de D7M vorige week DSS opzij had gezet, vertrokken wij vanochtend naar Buitenveldert, de grootste meisjes/vrouwenvoetbalclub van Nederland. Voor hun sterkste MD-team kunnen ze kiezen uit 75 meiden, Alliance uit 30. Zij beschikken over een professionele, ambitieuze organisatie, waarvan de dames-hoofdmacht binnenkort tegen de profs van PSV aantreedt in de kwartfinale van de KNVB-beker. We moesten tegen meisjes die 3x in de week trainen en die zich amper konden herinneren dat ze ooit van een meidenteam verloren hadden. De lezer denkt nu natuurlijk dat de D7M-meiden met bibberende knietjes aan de wedstrijd zouden beginnen.
Mooi niet! Binnen een minuut lag de 0-1 al in het netje. De eerste Buitenveldert-aanval werd onderbroken, de formidabel spelende Sterre kapte zich vrij en stuurde wat optimistisch Lize de diepte in. Wat optimistisch, want onze spits lag een paar meter achter op de verdediging. Lize zette echter de turbo aan, liep iedereen eruit en scoorde beheerst. Daarna nam Buitenveldert met keurig verzorgd aanvalsspel het initiatief over, we werden terug gedrukt, maar Amber was waakzaam en zowel voor als na rust stond er een onpasseerbare ausputzer voor haar neus. In de 1e helft de weer de goed opbouwende Luca en in de 2e helft, toen Buitenveldert vooral over rechts een paar keer gevaarlijk doorbrak, de supersnelle Lune. En de voorstoppers Isabelle en Pien worden ook met de week beter. Hun rechtsbuiten was erg snel en behendig, zij maakte het Zhitao en Rosalie erg moeilijk, en kwam pas tot rust toen Sterre het even overnam. Deze zelfde Sterre gaf even later nog eens een dieptebal, Lize passeerde twee tegenstanders en rondde weer koeltjes af. De mooiste goal voor rust was de derde: Hannelore en Jessica (die natuurlijk haar tegenstandster uit de wedstrijd speelde) brachten de bal bij tovenares Eef, die een fraai duet met Lize opzette, waarna Lize haar hattrick met een mooi hoog schot volbracht.
Na rust was de strijd meer in evenwicht en eindelijk (eindelijk!!!!) kon Amber eens in een wedstrijd laten zien hoe goed ze kan keepen. Twee vlammende schoten van hun rechtsbuiten maakte ze soepel onschadelijk, vooral die tweede was indrukwekkend! Ook wij klopten regelmatig bij Buitenveldert aan de deur, vooral als de combinaties over de rechtervleugel met Nikita en Eef liepen. De scherpte in de passes was echter wat verdwenen, zodat we nauwelijks van de snelheid van Rubie en Luca op links konden profiteren. Hun keepster greep nog een paar keer goed in en we keken toch tamelijk verbaasd toen een fraaie solo van Anna eindigde met een zware overtreding, maar vreemd genoeg kregen we geen penalty. Nou ja, dacht Anna, doe ik het gewoon nog een keer. Ze pikte de bal in het midden op, passeerde wat mensen en schoot met buitenkant rechts de 0-4 binnen.
Een zeer mooie en solide overwinning meiden! Hartstikke verdiend en dat terwijl een paar meiden niet 100% fit waren. En, nu we de twee grootste meidenvoetbalclubs van Nederland verslagen hebben, mogen we toch wel vaststellen dat jullie een topteam zijn!!!!