D4 niet opgewassen tegen de storm

Ineens had de KNVB de wedstrijd ingepland tegen de koninklijke HFC, dat was rond de herfstvakantie, ten eerste hadden we niet genoeg spelers, ten tweede hadden we destijds een oefenwedstrijd gepland met een paar invallers die de D4 kwamen versterken. Dus de leiding van de D4 had Alliance verzocht deze wedstrijd te cancelen. Er was ook geen ruimte om deze wedstrijd in te halen totdat ik in december gebeld werd door HFC of ze deze topper toch konden spelen. We kwamen uit op zaterdag 10 januari als enigste datum. Helaas heb je het niet voor het zeggen wat voor weer het gaat worden. STORM, STORM en nog eens STORM.
De wedstrijd tegen HFC D10 begon om 9.50 uur. De D4 speelde de eerste helft met wind tegen. Helaas kwamen we de eerste 20 minuten amper over de middenlijn. Het was wachten op het eerste doelpunt van HFC. Die viel na een kwartier spelen. HFC kwam op een verdiende voorsprong 0-1. HFC combineerde beter dan onze jongens. Kort gezegd het liep voor geen meter. Verrassend genoeg na 20 minuten kantelde de wedstrijd, de D4 begon weer het oude vertrouwde spelletje te spelen, dus op de helft van de tegenstander, HFC werd de laatste minuten van de eerste helft vastgezet, het was wachten op een doelpunt voor de D4. Nick was er het dichtst bij, helaas zijn schot werd goed geblokkeerd door de speler van HFC. 0-1 wees het scorebord aan bij de rust. Wat iedereen dacht dat we de tweede helft over HFC heen gingen lopen gebeurde niet. We konden het eind van de eerste helft niet vasthouden in de tweede helft. HFC bleef beter combineren. Al gauw in de tweede helft werd het 0-2, daarna kregen we wat kleine kansjes, maar dat leverde niets op. In de loop van de tweede helft kwam HFC op 0-3. Na die
0-3 kregen we een paar grote kansen, maar het leek wel of het doelpunt niet wilde vallen. Uiteindelijk was het toch weer HFC dat de 0-4 binnentikte. Dit werd tevens de eindstand.
Volgende week wacht de D4 in Heemskerk ADO`20, de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie. Bij winst zijn we verzekerd van de mooie 2e plaats in de najaarscompetitie……….