D7M verslaat DSS D6M in de beker

Al sinds de periode dat beide teams in ME-competitie speelden zagen we geweldige, felle wedstrijden tussen de sterkste DSS-meiden en Alliance. Het ging altijd gelijk op en we verloren (bijna) altijd. Deze D7M wilde dat beeld gaan veranderen…..
Met de stormwind schuin tegen kwamen we de eerste minuten even onder druk te staan. De defensie, vandaag onder leiding van de altijd alerte en superieure Lune, hield zich echter knap staande. Pien en later Isabelle deden het uitstekend als voorstopper, Rosalie was solide en Jessica - zoals altijd - onpasseerbaar.
DSS drong aan, maar wij combineerden ons steeds beter en soepeler naar voren. Na zo’n 10 minuten kwam de bal vanaf Lize bij Anna, die dribbelde het penalty-gebied binnen en zij legde de bal op Luca, die een geweldig sterke eerste helft bekroonde met de 0-1, Vanaf dat moment had de D7M het beste van het spel en kregen wij ook de beste kansen. Middenvelders Hannelore, Sterre en Zhitao wonnen veel duels en captain Anna (zonder aanvoerdersband toch duidelijk de aanvoerder) won - zoals altijd - alles. DSS verzette zich wel met de bekende strijdlust maar keepster Amber bleef kalm de baas in de 1e helft. Kort voor rust braken we uit over rechts, Nikita gaf weer een van haar subtiele passjes en Lize nam de bal aan en scoorde - zoals altijd - beheerst de 0-2.

Ook zoals altijd beschikten we over maar liefst 4 wissels (de opkomst is krankzinnig hoog bij training en wedstrijd), het geen ertoe leidde dat het iets rommeliger werd. Mooi voorbeeld was de tweede wisselbeurt in de 2e helft, waarbij Sterre en ik ons afvroegen of er genoeg mensen van het veld waren gekomen en waar zij (sterre) zou moeten spelen. Dit alles tot vermaak van het weer in groten getale opgekomen Alliance-publiek. Op dat moment leidden we al met 3-0 en de ‘vier hing in de lucht’. Eerst misten Zhitao en de actieve Rubie nog mooie kansen, maar daarna was Eef uit een pass van Anna trefzeker. Daarna zetten vooral Anna en Nikita met geweldige passes Luca, Rubie en Lize nog in kansrijke positie voor de keeper, maar de vierde ging er een paar keer miraculeus niet in. DSS scoorde diep in de 2e helft nog wel de eretreffer, maar verder dan 1-3 liet Alliance het niet komen. Volgens mij zijn jullie klaar voor de 3e klasse, dames!!!! (en dus door naar de volgende beker-ronde).