D7M wenst D4 gelukkig nieuwjaar

Ik weet niet zeker of de jongens van de D4 het zich vooraf gerealiseerd hadden, maar voor de ambitieuze meiden was het gegeven dat ‘die jongens als D4 hoger klonken dan de meiden (D7)’ een inspiratiebronnetje. Bij een mooi winterzonnetje begon de wedstrijd niettemin als een zomeravondwedstrijd. Tijdens de warming up waren de meiden niet vooruit te branden, captain Anna en Luca waren ziekjes, Lune had een zere knie en Nikita en Sterre ontbraken helemaal vanwege vakantieverplichtingen. Nu miste de D4 ook nogal wat manschappen, maar gezien hun 2e plek in de najaars-competitie had ik de meiden gewaarschuwd dat het vandaag moeilijk ging worden. Dat viel dus nogal mee. Verdedigend gaven we weer weinig weg, Rosalie, Isabelle, Pien en vooral Jessica, waren hun tegenstanders continu te snel af. Na een klein kwartier opende Lize – onnavolgbaar kappend en draaiend tussen drie verdedigers – de score. Vlak voor rust scoorde Luca hard en hoog de 2-0. Maar in de rust was het een gemopper van jewelste: de meiden waren zeer ontevreden over hun eigen spel. Dat betekent meestal onheil voor de tegenstander, Zo ook nu: in de 2e helft kwamen met name Zhitao, Anna en Hannelore ineens volledig op gang en al snel scoorde de weer zeer goed spelende Eef de 3-0 uit een corner van Lize. Uit een prachtige dieptepass van Anna maakte invalster Uzza (altijd handig om je voetbalspullen mee te nemen, je weet maar nooit) het vierde doelpunt. Daarna maakte de ontketende Anna met een schitterend, onhoudbaar afstandsschot de 5-0 en even later tikte Amber na een razendsnelle aanval via Zhitao en Uzza de 6-0 binnen. Daarna ranselde Rubie nog de lat, schoot Eef op de paal, de dynamische Lune net naast en reageerde Eef zeer professioneel en ingetogen op het feit dat Amber een bijna-doelpunt van haar nog net voor de doellijn beroerde, zodat ie vanwege buitenspel werd afgekeurd (“goed dat je zo alert was, Amber!” meende ik te verstaan). Het slotakkoord was voor Anna die soepel langs vier man soleerde en daarna ogenschijnlijk nonchalant, de bal met een fraai boogje over de keeper heen plaatste.
Zaterdag de DSS-meiden. Dat wordt echt moeilijk, dat beloof ik!