Het motto van de D4: spelen op de helft van de tegenstander

Het jaar 2014 is in principe afgelopen voor de D4, althans in competitieverband. Maar de D4 zou de D4 niet zijn als er toch gespeeld zou worden in de vorm van een oefenwedstrijd. Dit keer ging de D4 naar Alkmaar, waar
Kolping Boys D7 de tegenstander zou zijn. Een grote vereniging met veel velden, alleen omdat dit een oefenwedstrijd betrof werden we gedirigeerd naar het achterste veld. De D7 van Kolping Boys waren allemaal 2e jaars, veel grote en stevige jongens. De eerste helft ging gelijk op, alhoewel de D4 wat kleine kansjes kreeg. Vorige week kwamen we niet aan voetballen toe tegen het sterke DSS.
Deze zaterdag lukte het de D4 om weer het vertrouwde spelletje te spelen door de tegenstander vast te zetten op hun eigen helft. HET MOTTO VAN DE D4 IS DAAROM OOK VOETBALLEN OP DE HELFT VAN DE TEGENSTANDER!!! Het was Kit die van afstand de 0-1 tegen de touwen joeg. Niet veel later was het alweer gelijk 1-1. Met deze stand ging we de rust in op dit door regen doorweekte veld. Het veroorzaakte veel glijpartijen. In de rust bleef de D4 op het veld, Kolping Boys ging daarentegen wel naar de kleedkamer, maar gezien de afstand begon de tweede helft ook 10 minuten later dan gepland. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. We probeerden nu ook weer de tegenstander vast te zetten en dat lukte aardig. Maar ja dat neemt ook risico`s met zich mee, want uit een counter werd een speler van de thuisspelende club neergelegd in het strafschopgebied en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Alhoewel keeper Koen er goed bij zat kon hij niet helpen dat het 2-1 werd. Direkt na de 2-1 zocht de D4 weer de aanval, het resulteerde in een afgeslagen bal, die Tom direkt op zijn pantoffel nam en de 2-2 liet aantekenen. Het zou bij die 2-2 blijven.

Het jaar 2014 is voor de D4 nog niet afgelopen, volgende week wacht de D4 bij HBC een minitoernooi met ook nog DEM als één van de tegenstanders. Woensdag 17 december gaat de D4 ipv trainen, de sportschool in……….