D7M is mild voor Overbos

Bijna kampioen en bijna Sinterklaas. Dat bracht de meiden in een milde, verzoenende gemoedstoestand. “Het is niet leuk voor die jongens om met 10-0 te verliezen” zullen ze gedacht hebben. Verder misten we Lize en Isabelle vanwege leuk familie-weekend en blessure.
Maar wat werd er goed gevoetbald! Al op de trainingen is te zien hoe goed die meiden elkaar vinden en hoe soepel hun combinaties stromen. De verdediging staat als een huis (of Eef en Sterre in het centrum er staan of Luca en Pien, er komt geen muis door) en het is bijna verspilling om zo’n goede keeper als Amber te hebben; het laatste tegendoelpunt dateert van 13 september! Toch duurde het best lang voordat de 0-1 viel. Het was zoals wel vaker captain Anna die met een prachtig schot in de kruising de ban brak. Dat was ook de eerste keer dat er geschoten werd, want deze meiden kunnen breien als geen ander. En ondanks dat er vooral via Hannelore en Nikita met regelmaat mensen kansrijk voor het doel verschenen, bleven de doelpunten uit; vooral de actieve Rubie en Zhitao hadden veel pech. Kort voor rust vond Pien het genoeg met al dat getik en in plaats van een voorzet leverde ze een keihard schot in de korte hoek af: 0-2.
Na rust zagen we Eef en Lune op links – sterk ondersteund door Rosalie - en dat betekende een erg zwaar vervolg van de ochtend voor de rechterflank van Overbos. Maar je zult het altijd zien: bij die 0-2 ben je nog niet veilig en ineens kwam er een snelle Overbos-uitval, Pien greep iets te stevig in en we kregen een penalty tegen. Eindelijk een kans voor Amber om te schitteren. Maar die stond helaas op dat moment rechtsbuiten. Ze fluisterde nog wel haar waarnemer Nikita iets in het oor, wat blijkbaar vertrouwen opleverde want Nikita wist de strafschop onschadelijk te maken! Daarna scoorde Eef uit de zoveelste prima voorzet van de werkelijk onstuitbare Amber. Jessica prikte de 0-4 mooi binnen en uiteindelijk bleef te teller op vijf staan, toen Amber een corner van Eef binnen tikte.
Mooi gevoetbald, meiden, maar wel erg, erg veel kansen gemist. Jullie hadden zeker zin in schiet-oefeningen op de training….
Hoe dan ook: zaterdag 6 december om 9.20u ontvangen we DIOS in Haarlem en bij winst of gelijk spel zijn we kampioen!