DSS een paar maten te groot voor de D4

Er was geen kaartje meer te verkrijgen aan de kassa`s van de Alliance Arena. De training van afgelopen woensdag werd er alleen maar gepraat over deze kraker tegen DSS D5. Maxime kwam naar me toe dat hij over wat informatie beschikte over DSS. Immers de “lange” spits zit immers bij hem in de klas, deze wedstrijd leefde erg bij onze jongens. Vooraf wisten we dat we moeten winnen, DSS had immers een véél beter doelsaldo. Bij verlies zijn we zo goed als zeker uitgeschakeld voor het kampioenschap. Ook bij de tegenstander leefde deze wedstrijd enorm wist de coach mij te vertellen, het ging immers om de koppositie. We hebben te maken met 2e jaars D-pupillen, terwijl de D4 bestaat voor het overgrote deel uit eerste jaars. Enfin klokslag 11.00 uur werd onder leiding van Ton de Bok afgetrapt voor deze kas kraker. Iedereen was er bij, zelfs twee jongens die woensdag nog verstek lieten gaan met de training ivm ziekte. Al gauw bleek dat het een zware wedstrijd zou worden, DSS had veel “lange” spelers in het veld staan. Onze laatste man Kit had het zelfs moelijk, tegenover die lange spits.
De D4 was nog amper over de middenlijn geweest totdat Brody een grote kans kreeg om de D4 op voorsprong te zetten maar zijn schot was krachteloos. Daarna moesten we alleen maar achter DSS aanlopen, tot fatsoenlijke aanvallen kwam het ook niet. We gingen ook met een 0-4 tussenstand rusten. In de rust pasten we nog wat wissels toe enhet was belangrijk dat we de koppies niet moesten laten hangen. De tweede helft was het de kunst om de schade zo klein mogelijk te houden. Het was duidelijk dat DSS eigenlijk in een verkeerde klasse speelt, ook gezien hun eerdere uitslagen. De D4 verloor uiteindelijk met 0-8. De technische staf kon tevreden zijn op de jongens dat de sfeer in het team heel erg goed bleef. Na afloop hadden we weer een verjaardag te vieren, ook nu waren alle spelers van de partij om lekker een broodje kroket te nuttigen.
Nogmaals jongens we zijn hartstikke trots op jullie!!!!!!!!!!
Dit jaar heeft de D4 geen competitiewedstrijd meer op het programma staan, volgende week zaterdag staat er een oefenwedstrijd in Alkmaar op het programma tegen Kolping Boys.