De nederlaag die voelt als een overwinning

Een prachtige wedstrijd speelde Alliance’22 F1 tegen de kampioen van de eerste klasse Velsen F1.
In de eerste wedstrijd in Velsen waren we nog met 6-2 weggespeeld. Maar deze keer liep het heel anders. Al in de eerste minuut scoorde een fel van start gaand team de 1-0 door Sebastiaan. Een heerlijke wedstrijd ontspon zich waarin duidelijk werd waarom Velsen kampioen was geworden en promoveerde naar de hoogste (Amsterdamse) eerste klasse met Ajax en de Koninklijke HFC. Het enige foutje dat de overigens voortreffelijk keepende Arthur maakte betekende 1-1 en dat was de ruststand. De wedstrijd bleef boeien ondanks de kou en de snerpende Oosten wind. Max verving Sebastiaan en knokte wat hij waard was. Velsen pakte de voorsprong ondanks een voortreffelijke Haarlemse verdediging met Jamie als de uitblinker en Noud en Reda als de voorbeelden van doorzetten en knap verdedigen. Manu was als extra verdediger sterker dan ooit en beloonde zijn goede spel met de gelijkmaker na een bekeken schot. 2-2 tegen de kampioen!
Het bleef spannend en Alliance’22 bleef knokken voor de overwinning. Cas pakte zijn plaatsten op links en rechts knap op in de verdediging. Mees en Sebastiaan waren een voortdurend gevaar en Bo speelde zowel achterin als op het middenveld als een tijger.
Een bal op de late boven de graaiende handen van Arthur sprong terug in het veld, maar de scheidsrechter gaf een doelpunt. Sportief en zonder mokken pakte Alliance’22 deze tegenslag en bleef knokken voor de gelijkmaker. Hoewel er kansen waren kwam die verdiende goal er niet.
Er werd verloren, maar het verlies voelde als een overwinning na een magistrale pot voetbal en de veelvuldige complimenten van de kampioenen en hun trainers en leiders.
En dat was verdiend! Een waardig resultaat van een ploeg die een team is en dat belooft veel voor de voorjaars kompetitie. Van harte F1, ga zo door!