B2 wint in slotseconde van United Davo

Op het sfeervolle Eindenhout was de B2 ‘gastheer’ van United Davo. Het werd een wedstrijd om van te smullen, met enorm veel doelkansen, een massa inzet en een (voor Alliance althans) erg bevredigend einde.
Doordat United Davo met fysiek sterke spelers veel de lange bal speelde kreeg de defensie onder leiding van Cian en Thijs lekker veel te doen. Keeper Tijn was solide, al zag hij even de lijn van het penalty over het hoofd en pakte ijskoud 2 meter buiten het strafschopgebied de bal in handen. De 1-0 kwam voort uit een verre trap van Steven, die heel precies op het hoofd van Youri terecht kwam die mooi tegendraads inkopte. Met een iets beter Alliance kabbelde de wedstrijd genoeglijk naar de pauze.
Waarna de heldendaden begonnen! Het werd namelijk de 2e helft een epische strijd. Vanaf de eerste minuut rolden de Davo-aanvallen steeds vaker op het Alliance-doel af. Robbie, normaal in de aanval actief, haalde maar liefst twee keer een bal van de lijn. Ook Wesley en later Koen gooiden zich onstuimig in de baan van harde schoten. Bastiaan onderscheidde zich de tweede helft zo mogelijk nog ernstiger door twee fantastische tackles in het strafschopgebied, waardoor hij twee zekere goals voorkwam. Aan de andere kant mooie kansen voor de actieve Jonte, Youri en Jan Joris. Maar hun keeper bleek goede reflexen te hebben. Onze middenvelders Julius, Mattijs en Robbie liepen zich het snot voor ogen, want zij hadden de sterkste United Davo-linie tegenover zich. En daardoor werd het uiteindelijk 1-1, en tien minuten voor tijd ook nog 1-2. Dit laatste doelpunt werd onstuimig gevierd door de Davo-mannen: ze dansten met zijn allen aan de zijlijn en zongen blij van “kampioenen”. Dat was misschien niet verstandig, want de vermoeide Alliancers rechtten nog eenmaal de rug. Als getergde leeuwen spoedden onze mannen zich naar het front. Ineens verscheen aanvoerder voorin, hij bracht de bal bij Youri die versnelde en voorzette. En Jan deed wat ie al sinds de mini’s doet: scoren! Twee-twee met nog vijf minuten op de klok. De vlaggende voetbalkenner Ronald sprak de wijze woorden: ‘ik voelde dat er een winnaar zou komen’. En die kwam. De scheidsrechter gaf aan dat we in de laatste minuut zaten en dat er na een corner, die voortvloeide uit een machtige Alliance-aanval, niet meer verder gespeeld zou worden. Alles hing dus af van de corner. Julius, met stalen zenuwen schoot de bal met een gevoelige curve bij de tweede paal, waar Youri als een japanse kamikaze kwam aanvliegen en steenhard via de binnenkant van de paal de 3-2 binnenkopte. Geweldige pot mannen!!!!