D7M blijft winnen: 0-6 bij Tos Actief

Een van de sterkere ploegen uit onze poule, Pancratius, had vorige week met 15-0 gewonnen van de jongens van TOS. Onderschatting lag op de loer, we speelden op een – nogal klein – knollenveld en we troffen een scheidsrechter, die op kruistocht ging tegen de verkeerde inworp. Dit alles leidde tot een wat zuigende wedstrijd, waarin de meiden nog niet op 50% van hun vermogen speelden. Ik denk dat wij 90% balbezit hadden, allemaal op de helft van TOS, en die jongens vochten voor iedere meter; kortom kluitjesvoetbal van de bovenste plank.

Of, zoals een sponsor (Bicycle Hotel in Amsterdam), die 2,50 per doelpunt betaalt, het zei: “dit valt me niet tegen”. (hij had op voetbal.nl gekeken en verwacht dat hij minimaal 25 euro kwijt zou zijn…)

Lichtpuntjes? Er werd gewoon wel met 0-6 gewonnen, dus we liggen nog steeds op titelkoers. Onze nieuwe rechtsbuiten Lune maakte – met links nota bene- haar eerste doelpunt voor de D7M, Lize was weer terug en scoorde met het hoofd en de rechterflank met Hannelore, Jessica en Eef speelde na rust heel goed samen, waardoor er even een versnelling optrad. Verder hielden keepsters Isabelle en Amber weer eens de nul, maar het stralende lichtpunt van zaterdag jl. was het spel van Nikita. Tot nu toe speelde ze degelijk en slim, maar ook wat bescheiden een nuttige rol in de D7M. Maar de laatste twee weken is op de training ‘het beest in haar ontwaakt’ en speelt ze vrijuit.

Haar flair en die flitsende rechtervleugel zorgde nu ook in de wedstrijd voor het mooiste doelpunt: een door Nikita zelf opgezette aanval via Hannelore, een mooie voorzet van Eef en een harde uithaal. Dat was de 0-4, ook haar eerste goal in de D7M, die gesandwiched zat tussen twee goals van Eef, waarvan vooral de 0-3 ook erg mooi ingeschoten was. Uiteindelijk maakte Anna het halve dozijn vol met een mooi schot van de rand van het strafschopgebied.