D4 nog steeds op titelkoers

Op deze zeer vroege zaterdagochtend, klokslag 8.30 uur trapte de D4 af tegen VSV D3. In de wetenschap dat deze gasten nog alles verloren hadden en ergens onderaan bungelen van de ranglijst. We gingen er maar eens lekker voor zitten. De beginfase van de wedstrijd hadden we het echt moeilijk tegen deze tegenstander. Het leek wel of iedereen lood in de benen had. Ze waren niet vooruit te branden. We konden langs de kant schreeuwen wat we wilden, het liep voor geen meter.

Eigenlijk was het ook verdiend dat we met 0-1 achterkwamen. Nu was het de vraag gaat het lukken om deze achterstand recht te buigen. Diep in de eerste helft was het Kit die van afstand de gelijkmaker (1-1) binnenknalde. Het was een eerste helft om gauw te vergeten. In de rust hebben we de koppies bijelkaar gestoken dat het toch beter moest. De tweede helft begon wat beter met verschillende doelpogingen maar dit keer was een paar keer de paal de boosdoener. Halverwege de tweede helft kwamen we eindelijk op voorsprong door Maxime. Daarna volgde gauw de 3-1 door Tomas. Dus we dachten het is een gelopen zaak totdat scheidsrechter Martijn de bal op de stip legde vanwege hands van Tomas. Je moet maar durven om in deze heksenketel de bal op de stip te leggen voor de uitspelende partij. Dit buitenkansje liet VSV niet voorbijgaan, 3-2.

De D4 probeerde het wel met wat afstandsschoten maar steeds vonden we hun keeper op onze weg. In de 50ste minuut kreeg de D4 een vrije trap die door Tom hoog richting de keeper werd geschoten, we hadden de hulp van de keeper nodig, zodat Koen in de rebound zijn tweede doelpunt van het seizoen kon laten noteren. Even later lag de bal alweer in onze net zodat het tot de laatste minuut spannend bleef, uiteindelijk trokken we de wedstrijd toch naar ons toe door de beslissende goal te scoren via Tom.

Zodoende blijft de D4 gedeeld eerste staan samen met DSS. Volgende week wacht de D4 een oefenwedstrijd bij Hoofddorp, waarna 22 november een wedstrijd in Beverwijk op het programma staat, als we die goed door kopen zal de kraker plaatsvinden tegen DSS om het kampioenschap.