Voorwedstrijd van Alliance 1 HBC 1

Ik liep al een tijdje met het idee om een voorwedstrijd te organiseren voor het eerste van Alliance op de zondagmiddag. Ik heb het zelf twee keer meegemaakt met mijn zoon Mika, nu D4, destijds toen hij bij de F- en de E- pupillen speelde. De eerste keer was dat bij DSOV en de tweede keer bij RCH. Dat blijkt toch een enorm leuke ervaring te zijn voor zulke jonge spelertjes en dan met de grote jongens het veld op hand in hand.

Kijk op: https://www.youtube.com/watch?v=vHaZPEXCx3g&feature=youtu.be 

Een aantal maanden geleden heb ik het idee geopperd bij Alliance, toen werd mij gezegd zet het maar in gang, dat zou betekenen dat Alliance er weer een leuk evenement erbij zou hebben naast vorig seizoen ons allereerste jeugdtoernooi wat dit jaar voor de tweede keer zal gehouden worden eind mei. De aanmeldingen van teams stromen al binnen. Enfin de toernooicommissie (Irene en Robin) gaan deze voorwedstrijd oppakken en we hopen in de toekomst ook. Verschillende bestuursleden hebben ons al gezegd dat we dit vaker moeten doen, maar ja, je kan dit niet met elke club doen. Zondag was het de beurt aan HBC. Alliance F4 was bereidt om deze voorwedstrijd te komen spelen, dus we hebben ook HBC benaderd, HBC F3 wilde dolgraag deze voorwedstrijd spelen. Omdat er bij Alliance niet zoveel ruimte is, Veld 1 daar werd nog gespeeld en, de wedstrijd op veld 1 was afgelopen gelijk daarachteraan gingen de mannen van Alliance 1 en HBC 1 aan de warming-up beginnen. Dus wij spelen de voorwedstrijd op Veld 3. Een paar weken geleden heb ik ook contact gehad met Gidon de hoofdcoach van het eerste van Alliance, die vond het ook een leuk idee. Enfin om 12.45 uur stond de aftrap gepland tussen Alliance F4 en HBC F3. De eerste helft ging gelijk op, Alliance kwam met 1-0 voor, daarna was het de beurt aan HBC dat tweemaal scoorde, de ruststand was 1-2. De tweede helft was HBC sterker en kwam met 1-3 voor, totdat Alliance tegenscoorde 2-3. Daarna bouwde HBC de score uit naar 2-5 wat tevens de eindstand was. Daarna werden er nog penalties genoemen tussen beide teams, ondertussen gingen de eerste elftallen beginnen aan de warming-up. Rond 14.05 uur waren de eerste elftal spelers klaar met de warming-up en vertrokken naar de kleedkamers. Alliance in kleedkamer 4 en HBC in kleedkamer 8. Rond 14.05 uur verzamelden de F-jes zich bij de kleedkamers.

d4uitdekleedkamer

Op een rij stonden ze te wachten totdat de eerste elftal spelers naar buiten kwamen. Daar kwamen ze aan en gaven de kinderen een hand, de eerste elftal spelers raakten in gesprek met de kinderen, wat heel leuk was om te zien. Rond 14.10 uur gingen ze het veld op, eenmaal in de middencirkel stonden de F-jes voor de mannen van het eerste.

d4voordewedstrijd

De eerste elftalspeler gingen net als de profs langs elkaar heen om elkaar de hand te schudden met daarachteraan ook de fjes die elkaar de hand gingen schudden. Zo het officiële gedeelte zit er nu op. Al rennend gingen de F-jes naar de kantine, want daar stonden lekkere frietjes voor ze klaar met limonade. Van beide teamleiders kregen we complimenten dat ze het heel leuk vonden. VOOR ALLIANCE WEER EEN ERVARING RIJKER…………….

d4nadewedstrijd