D7M verslaat uitdager Pancratius

Pancratius, slechts 3 verliespunten meer dan wij, bleek een geducht tegenstander. Het werd een spannende wedstrijd tegen goed voetballende jongens, die met een prettige leiding en een sportieve vlagger(s) naar Haarlem waren gekomen. En het was ook nog mooi weer, veel publiek en een nieuw scorebord dat zijn adem inhield…..
Onder leiding van scheidsrechter Arthur werd het meteen een enerverende strijd met kansen voor beide doelen.

Gelukkig staat bij ons Amber in dat doel en die keepte weer foutloos. De ‘muur’ voor haar goal stond onder leiding van de grandioos spelende Eef als laatste vrouw, rustig aan de bal en een geweldige timing voor de momenten waarop ze in moest grijpen. Ook inzetbaar als spits, rechtsbuiten, mid-mid, rechts- en linkshalf, dook Eef in de wedstrijd tegen een Canadees selectieteam ineens op als ausputzer en vandaag overtrof ze de goede indruk die ze toen maakte. Voorstopper Isabelle speelde met vertrouwen en vormde een goed duo met Eef (net als de later voor haar ingevallen Pien) en Jessica was zoals iedere week haar tegenstander de baas. Voorin kregen we kansjes, vooral Luca was de 1e helft als linksbuiten gevaarlijk met goede passes en voorzetten.

Maar bij rust was het nog 0-0. Een paar zelf-kritische meiden (zoals Lune) waren niet tevreden, maar over de gehele linie was het duidelijk: “we gaan gewoon winnen” + “schepje er bovenop”. En al snel volgde er een geniale aanval: een prachtige dieptepass (van Anna of Hannelore?), bijna te hard, maar niet voor Lune, die als een raket achter de bal aan ging, net voor de achterlijn, haalde ze hem in en (technisch moeilijk met die snelheid) ze trok de bal keihard en laag voor waar Rubie (“spits, dat kan ik niet…..”) in kwam sprinten en dit moois bekroonde met een elegante afwerking met buitenkantje voet: 1-0! Daarna zakte Pancratius langzaam weg. Zhitao begon te toveren in de wedstrijd (tot voor kort vooral op de training), waardoor hun rechtsback een zware ochtend had, Anna, Nikita en Sterre tikten op het middenveld de jongens dol en er kwamen steeds meer kansen: Lune op de lat, Lize een prachtige vrije trap op de lat, een solo van Anna, nog een mooie kans voor de zeer actieve Rubie… Maar Pancratius gaf niet op en verscheen nog een keer levensgevaarlijk voor het doel, waar Rosalie de boel redde door zich met ware doodsverachting in de baan van het schot te werpen. Kort voor tijd volgde dan de verdiende beslissing toen Lize attent was en een echte spitsengoal maakte.
Meiden, jullie zijn de trotse koploper. Enige kanttekening is dat het met de goals voor Serious Request op deze wijze niet echt opschiet…..