Alliance E6 strijdend ten onder tegen HFC

Iedereen was het erover eens dat het een loodzware wedstrijd tegen de tweedejaars van HFC zou worden. Maar onze jongens waren niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven.

De hele week was er goed getraind. Bij balverlies zouden de aanvallers meteen storen en de verdediging het veld klein maken. De opdracht was om kort te dekken en proberen de bal te veroveren om zelf weer aan te kunnen vallen.


Deze tactiek wierp meteen zijn vruchten af. Achterin wonnen Zeger en Guus verreweg de meeste duels. Laatste man Sepp speelde ondanks een voetblessure de wedstrijd van zijn leven. Samen met Keeper Mees was onze verdediging een onneembare vesting.

Na een prachtige counter schoot Mesi ons zelfs op 1-0!  Er ontstond even lichte paniek bij de coach van HFC. Helaas kregen we niet lang daarna ook drie lelijke frommelgoals tegen, zodat we toch nog met een (terechte) achterstand gingen rusten.

In de tweede helft werd het krachtsverschil met de tweedejaars van HFC te groot. Onze Mesi speelde een ijzersterke wedstrijd en nam iedereen op sleeptouw, maar ook hij kon niet voorkomen dat HFC verder uitliep. Het was te danken aan keeper Gijs dat de uitslag niet nog groter uitviel.

Toch stonden de coaches van Alliance na afloop te glunderen van trots. Want wat hadden onze jongens gestreden. Forza Alliance E6!