D7M start met Serious Request

Het lijkt er op dat het onstuimig scorend vermogen van de D7-meiden ineens geremd wordt door de grote verantwoordelijkheid, die met zo’n Meiden scoren voor Meiden-actie gepaard gaat. Of misschien vinden ze het zielig voor ouders, oma’s, ooms, docenten, broers en vriendinnen, dat ze flink zullen moeten dokken, als ze blijven scoren zoals in de eerste wedstrijden deden…….
Wat ook de verklaring mag zijn, de dappere en goed voetballende HBC-strijders kwamen er uiteindelijk genadig van af. Want de D7M had er zin in: mooi zonnetje, een nieuw scorebord, altijd veel enthousiast publiek en ze laden zich verder ook fantastisch aan elkaar op, wat een teamspirit.

Vanaf de 1e minuut stormden ze naar voren, op rechts de balvaardige Eef met prachtige voorzetten, in de rug gesteund door de weer steengoede Hannelore. Op links de druistige Luca met geweldige rushes en pech met haar schoten – op haar beurt gevoed door Sterre en Nikita –en in de spits onze razendsnelle Lize, die een paar keer net over schoot en kopte, de keeper omspeelde en zo’n duivels HBC-verdedigertje de bal van de lijn zag halen. De ruststand was 0-0 want HBC hield ons achterin ook bezig. Een watervlug baasje zorgde dat Zhitao en Isabelle de handen vol hadden. Maar gelukkig stond achter hen de ‘woman of the match’, laatste vrouw Lune, die vandaag werkelijk alle duels won en ook nog aardig opbouwde (en haar 1e opmerking na afloop: “volgende wedstrijd hoef ik niet achter, toch?)”.

En eindelijk, eindelijk kon Amber lekker veel doen. Wat heerlijk als je keeper met zoveel zelfvertrouwen vastheid ingrijpt. Dat geeft de verdediging vertrouwen en gedurende de 2e helft kregen Pien, Rosalie en Jessica steeds meer greep op hun tegenstanders en was het wachten op ons doelpunt. Maar dat viel maar niet! Wat Anna, Rubie. Lize, Pien en Luca ook probeerden, de bal wilde er niet in. HBC verdedigde met man en macht en zeer geconcentreerd en stak overal een been voor. Totdat ze een paar minuten voor tijd toch Anna niet konden stuiten, ze draaide weg en schoot prachtig in de kruising! Een enorme ontlading en de attente Rob K liet vanuit het wedstrijdsecretariaat ook het scorebord ontploffen: GOAL!!!