MD1 doorstaat de Overbosse storm!

Omdat de coaches Bastiaan en Youri zelf moesten spelen en er wat invallers nodig waren ging de MD1 wat rommelig van start. Overbos is altijd een geduchte tegenstander, met felle meiden, die onvervaard de aanval kozen. Maar de ijverige Floor en de beresterke Esther in het centrum en Boqi en Bobbi op de backposities hielden dapper stand. Het middenveld, met een hard werkende Carmen, de dartele Kim en de gelukkig weer helemaal herstelde Yara is voor geen kleintje vervaard en Alliance kwam terug in de wedstrijd.

En met de snelle Annemijn en Isa voorin is het altijd gevaarlijk. Isa, tot haar afgrijzen als linksbuiten, brak na 10 minuten door en scoorde – met links – een prachtige 0-1. Invallers Sterre – soeverein als laatste vrouw – en Luca bliezen een aardig deuntje mee en keeper Isabelle moest een keer de bal van (achter?) de lijn halen. Ook nog een bal op de paal, maar uiteindelijk was de ruststand 0-1.
Trainer Youri werd per taxi op het Overbos-complex afgeleverd en hij zag zijn meiden knokken om de voorsprong vast te houden. Dat viel niet mee, want de strijd werd ook steeds fysieker. Mensen die bij meisjesvoetbal het beeld hebben van “schattig” zouden hun ogen uitgekeken hebben. De verzorgers draafden regelmatig het veld op om de meiden weer op te lappen, vooral de moedige keepster Annemijn had het een keer zwaar toen ze door twee meiden tegelijk getorpedeerd werd. De gelijkmaker viel na een gewelddaad. Sterre won het zoveelste duel van hun sterke, snelle spits en werd van achteren neergemaaid. De verder onpartijdig leidende scheidsrechter zag in deze “donkergele” overtreding een ‘duel om de bal’, zoals hij later zei en Overbos profiteerde: 1-1. Woede en verbijstering alom! De MD1-meiskes lieten echter niet de koppies hangen, ze kozen meteen de aanval. En ondanks de bij Overbos traditioneel zeer vocale coaching van de eigen ploeg pakten we weer een voorsprong. De altijd knokkende en sleurende aanvoerster Uzza kreeg de beloning voor haar doorzetten, toen de keeper en een verdediger een bal niet weg kregen; met een sliding scoorde ze de 1-2. En een minuut later vertrok Isa pijlsnel uit een dieptepass van Luca, alleen op de keeper af, koeltjes omspelen en met links in het goal schuiven.
Meiden, het was geweldig om naar jullie te kijken. Wat een strijdlust!!!!!!!