E6 en de logica van de poule

Het is me niet duidelijk wat precies de logica is van de indeling van de poule. Speelde we vorige we tegen een team (Hoofddorp) dat fysiek veel sterker was om ze 2e jaars zijn, deze week was DIOS E9 onze tegenstander die dit jaar voor het eerst op een half veld spelen. Al meteen vanaf het begin namen we de leiding op het veld. De E6 speler speelden keurig op hun positie en konden met mooie 1-2tjes de aanval inzetten. Al snel maakten Tomas de 1-0 en 2-0 het werd het duidelijk het de een makelijke wedstrijd zou worden.

DIOS vocht voor wat hetwaard was, maar was niet opgewassen tegen de ervarenheid en induviduele techniek van Alliance. Rijk ging verder met de aanval en maakte de 3-0, Mesi schoot van afstand op goal voor de 4-0 en Ybo maakte met zijn linkerbeen vlak voor rust de 5-0. Aangezien DIOS vorige week met 16-0 van HFC (ook 2e jaars) verloor, besloten we voor de 2e helft onze verdediging in de aanval te zetten en onze aanvallers te laten verdedigen. DIOS zakte vanwege vermoeidheid verder terug in de 2e helft en achterin lag het verder open. Zeeger tikte de 6-0 en Rijk de 7-0. Achterin verslepte de bij Alliance enigzins waardoor DIOS zelfs en goal kon maken 7-1. In de laatste minuten was het prijs schieten op het doel van DIOS maar wonder boven wonder ging er toch nog maar 1tje in, want Zeeger zette de teller op 8-1 vlak voor het eindsignaal. Ondanks het verlies hadden de spelers van DIOS lekker gespeeld en complimenteerde de ons met het nette positie spel dat er al goed in getraind is. Volgende week staat DSOV op het programma.