D7M stopt weer bij 8 goals!

De teller stopte voor de 3e keer in vier wedstrijden bij de 8 goals. Het was vandaag, na die spannende wedstrijd bij VVC van vorige week, veel meer eenrichtingsverkeer. Hoofddorp D10 beschikte echter over een goede keeper, die een fantastische knal van Pien overtikte en twee keer een doorbraak van Lize wist te stuiten. Verder zagen we een goede poging van Hannelore, die net voorlangs ging en algemeen was weer het probleem dat mijn meiden de bal liever het goal inbreien dan een keer lekker vies hard (ordinair?) op goal te schieten.

Tot vlak voor rust moest het D7M-legioen teren op een schamel doelpuntje, overigens wel mooi-beheerst in de hoek geschoten door Eef. Toen zagen we een werkelijk schitterende pass van Jessica die Anna vrij voor de keeper zette: 2-0. En kort daarna wipte de vandaag wat speelse Lize de bal over een verdediger heen en Anna nam de bal in de draai op haar slof. Bam, in de bovenhoek, kon niet veel harder. Ongelooflijk mooie en technisch moeilijke goal.
Na rust ging Isabelle keepen en dat deed ze, meestal goed afgeschermd door Luca, kalm en adequaat. Over de linkerflank zagen we af en toe fraai tikkie-takkie-voetbal met de soepel combinerende Zhitao, Nikita, Sterre (lekker fel weer!) en Rosalie. Na een wat rommelige fase, veroorzaakt door alle wissels, maakte Amber de 4-0. De 5-0 was weer beeldschoon: een knal van Lize via de onderkant lat. Tot ons leedwezen werd vervolgens een doelpunt van de onvermoeibare Lune (wat heeft ze zo langzamerhand een doelpunt verdiend!) afgekeurd vanwege buitenspel en toen werd het weer tijd voor een doelpunt van Anna: 4 man gedold en een knal in de korte hoek. Amber maakte na een fraaie sprint de 7-0, een doelpunt dat schreeuwde om afwerking met links, (en daar hadden we vrijdag op getraind, zonder keepers helaas) maar uiteindelijk plaatste zij met rechts dus onnavolgbaar in de verre hoek. Hoofddorp zorgde twee minuten voor tijd voor de verdiende eretreffer. Dat vonden de meiden blijkbaar teveel eer, want uit de volgende aanval werd Anna bereikt, die wel liet zien dat we met links hadden geoefend!