Alliance’22 Zo3 vernedert Terrasvogels Zo2

Beide teams hadden hun eerste bekerwedstrijd dit seizoen al gewonnen. Deze wedstrijd zou dus, waarschijnlijk,de belangrijkste krachtmeting worden uit de beker poule.

Rond twee uur zondagmiddag, verschenen er dan ook twee tot op het bot gemotiveerde teams aan de aftrap, op het complex aan de Zeedistelweg. Terrasvogels, begon de wedstrijd met veel pressie en de groen-zwarten wisten hier amper raad mee. Ballen werden in paniek uit getrapt, naar voren geramd en op stomme manieren verspeeld. De bezoekers wisten echter uit de paniek, geen voordeel te halen.

Dit gaf Alliance’22 de kans om wat orde op zaken te stellen en zo wisten ze zich steeds beter onder de druk uit te voetballen. Wat vooral leidde tot levensgevaarlijke counters. Enkele kleine speldenprikken verder kreeg Alliance’22 een vrije trap op zo’n 20 meter van de goal. Ondanks dat de keeper er nog aanzat, en de bal eigenlijk had moeten hebben, was het 1-0.

Na de openingstreffer begon het spel op en neer te golven met veel slordig balverlies van beide teams. De verdediging van Terrasvogels verkeek zich volledig op een lange bal van de keeper van Alliance’22 en hier kon van worden geprofiteerd. 2-0.

De tegentreffer van Terrasvogels was er een van grote schoonheid. Vanaf bijna 30 meter van het doel werd er uitgehaald en de bal belandde onhoudbaar voor de keeper in de goal.

De laatste goal voor rust was een counter uit het boekje. De verdediging van de bezoekers werd compleet overhoop gespeeld en kon vervolgens alleen nog maar toekijken hoe de bal heel secuur in het net werd geprikt.

Na de rust begonnen de bezoekers uit Santpoort-Zuid fel, het was duidelijk dat ze snel de aansluitingstreffer wilden maken. Zondag 3 ging gewoon verder met waar het de eerste helft al mee begonnen was. Stug verdedigen, geen kansen weggeven en vervolgens via een paar schijven de bal panklaar voor de aanvallers neerleggen. De aanval was dan ook uiterst effectief en binnen 10 minuten stond het 5-1.

Een van de spaarzame aanvallen van Terrasvogels die nog wel voor de goal terecht kwam werd met enig fortuin ingekopt. Na de 5-2 wisten de groen-zwarten er nog 4 in te schieten. Een uiterst effectief Alliance’22 wist dan ook uiteindelijk met 9-2 te winnen van een tegenstander die niet veel slechter was. In een wedstrijd waarin Alliance’22 een lesje in efficiëntie gaf werd wel duidelijk dat ze dit jaar klaar zijn om zich te mengen in de titelstrijd in de vierde klasse.