MD1 doet goede zaken in bekerpoule!

Het was even slikken voor de meiden: hun nieuwe, jonge en dynamische trainer-coaches moesten zelf spelen, de 1e en 2e waarnemer konden niet, dus moest met de reserve 3e keus (ondergetekende) de reis naar medekoploper Zwanenburg ondernomen worden.
Gelukkig heeft Bastiaan in korte tijd de meiden een geweldige warming-uo-discipline bijgebracht en had Youri mij een opstelling en wat tactische aanwijzingen meegegeven.

De MD1 bleek een zelfsturend team met een snelle linksbuiten, Annemijn, en een turbo-dame (isa) op de rechtervleugel, die niet te stuiten was en een geweldige sprint (mooie pass van Bobbie) afrondde met een daverend eerste doelpunt. Dat was na zo’n 10 minuten waarin de partijen redelijk gelijk opgingen. Keeper Danae zag in die fase allerlei gevaarlijke Zwanenburgertjes op 25 meter van haar doel rondstuiven, maar dichterbij mocht het niet van Bobbie, Floor, Lisa, Boqi en vooral van de strenge oppercipier Esther, die totaal onpasseerbaar was vandaag. Zo iemand hadden ze aan de andere kant ook wel kunnen gebruiken om onze spits Uzza te stuiten. Qua type zeg ik ‘Nico Jansen’ (voor de ouderen onder ons) die ook met een enorme onverzettelijkheid en energie zelfs het Nederlands elftal haalde. Deze aanvoerster scoorde de 0-2, de 0-4 en net voor rust zelfs nog de 0-5, met rechts als ik het goed gezien heb. Tussendoor maakte Isa weer met zo’n hard schot na een solo de 0-3.
In de 2e helft zakte het tempo een beetje. Op het middenveld wordt lena steeds flinker, rende Neve met haal subtiele passjes heen-en-weer, Sofie dartelde nu op rechts en Danae werd uit haar keeperstenue geplukt en bleek een zeer betrouwbare rechtsback. Onder de lat nam invalster Isabelle plaats, die de paar ballen die de kreeg goed verwerkte. Hoogtepunt was de 0-6 uit een volley van Isa, die daarmee ook een hattrick voltooide.
Meiden, het was geweldig om naar jullie te kijken. Wat een energie!!!!!!!