B1 kent succesvolle start!

Toernooizege in Beverwijk:
De mannen van de B1 hebben een intensieve en nu ook succesvolle opening van het seizoen achter de rug. Eerst een paar lichte traininkjes om de spieren los te maken; veel jongens hadden gehoopt dat Frank en Ben hen wat steviger aan zouden pakken. Zij maakten zich vooral zorgen over hun fysieke conditie. Gelukkig hadden velen tijdens de vakantie aan de hand van Frank’s A-4 als monniken aan kracht en duurvermogen gewerkt.Dat bleek al meteen in de (helaas door mij gemiste) openingswedstrijd. Een onstuimige Alliance B1 joeg de gastheer met 0-7 over de kling. In ieder geval met een hattrick van Giel, meer kan ik er niet van zeggen. De tweede wedstrijd, tegen Alcmaria Victrix liet zien dat de warmte effect kan hebben op de dynamiek van onze jonge goden; bij rust was er sprake van een zouteloze 0-0. Maar na de pauze kwam Marnix het veld opgedarteld en hij zette al snel Mischa in schietpositie en die haalde vol uit (en raak). Vanaf dat moment overheerste Alliance en het regende kansen. Uiteindelijk maakte de sterk spelende Rick de 2-0 door een afgeslagen corner werkelijk onverantwoord hard in de kruising te jagen. De 3-0 was een kunstje van Mischa die twee verdedigers dolde en hard en hoog afrondde. En na een soepele aanval liet Jordi zien dat ook hij ‘hard en hoog’ op het repertoire heeft staan. Allemaal prachtgoals.

De beslissing moest vallen in de wedstrijd tegen het ook ongeslagen Berdos. Daar werden de mannen achterin voor het eerst beproefd. Maar onder leiding van de attent uitlopende Koen hielden de sterke mannen in het centrun - Derek en Daan - en de raketten op de flanken (rick en suwit) de boel dicht. Na tien minuten kwam Alliance meer in het eigen spel en vanuit het middenveld wisten Sjoerd, Daniel en Marnix de spitsen beter te bereiken. Tijmen was na een lange run dichtbij een doelpunt, maar hun keeper kwam sterk uit.

De beslissing viel pas in de tweede helft en op onvoorziene wijze. Giel zette op de rechterflank de turbo aan (tot zover niets bijzonders), gaf prachtig voor en Suwit (!) kopte raak (!?). Ik wist niet dat ie kon koppen, ik had het in twee jaar in ieder geval nog nooit gezien. Daarna wisten de mannen van de energieke aanvoerder Boyd zonder veel problemen de wedstrijd uit te spelen.
Een mooie start jongens en trainers!!