C1 bekert verder

C1 bekert verder, na 2 zeges
Toen in juli de bekerpoule-indeling voor de C1 bekend werd zal menigeen de schrik om het hart zijn geslagen. ODIN C1, Bloemendaal C1 en Hoofddorp C1. Daarmee vergeleken was de poule van Oranje bij het EK een makkie en we weten hoe dat is afgelopen……

En dan waren er natuurlijk ook nogal wat afwezigen door de vakantie. In de smoorhitte werd vorige week buiten mijn gezichtsveld ODIN 59 met 2-1 verslagen en op deze zaterdag kon de buit al binnen zijn met een zege uit bij Bloemendaal. Vorig jaar was spelen tegen Bloemendaal echter geen vrolijk stemmende bezigheid; een uiterst sterk team, waartegen het lastig scoren was. Maar het Triumvirat (Tim, Bas en Willem) had er vertrouwen in en stuurde een zelfverzekerd en competent collectief het veld in. De 1e helft konden we genieten van verrassend goed weer en een van achteruit verzorgd spelend Alliance. De goed coachende keeper Hugo en Bas bouwden steeds rustig op en de verdedigers Teun, Bram en Joel (en later Cian) waren een maatje te groot voor de tegenstander. En de kansen waren voor Alliance, dat het middenveld in bezit nam. Jesse ging goed van start en Julius (vorig jaar nog C5!) viel actief in. Goede voorzetten van Mattijs, Patryk en Youri leverden wel kansen, maar nog geen goals op. Folkert ranselde de lat en het wachten was op de 0-1.

Gelukkig zijn onze mannen te jong om de voetbalwet van het orakel uit Vinkeveen “als je zelluf niet scoort, dan zal je zien dat hun scoren” te kennen. In de tweede helft bleven ze onvervaard aanvallen en na 10 minuten passeerde Patryk zijn man en scoorde beheerst. Kort daarna schoot Mattijs van afstand op goal, de keeper kreeg de bal niet klem en Youri (even een paar uur van zijn ziekbed opgestaan) punterde de 0-2 binnen. De laatste was de mooiste: een aanval over veel schijven met Jelmer als voorlaatste station, die de bal in de loop van Folkert legde die goed binnenschoot. Pas diep in de tweede helft kreeg Hugo kans om te laten zien dat ie goed kan keepen .

Aangezien ODIN van Hoofddorp won, kan niemand de zes punten van Alliance meer achterhalen en hebben de jongens de poule des doods glansrijk doorstaan.