D7M wint sterk toernooi bij DSVP

Door een toevallige serie afzeggingen van – op Hannah na – de meiden die na de zomer naar de MC1 gaan, traden we in Pijnacker voor waarschijnlijk zo'n 90% met de nieuwe D7M aan. We waren weer zo'n eind gaan rijden om tegenstand voor de meiden te vinden. En dat is gelukt, want er deden vijf teams mee, die allen in de normale jongenscompetitie meespeelden. En dat leverde mooie en spannende wedstrijden op.


De 1e wedstrijd betaalde de goede warming up en concentratie zich direct uit. DSVP, toch een goed team, zagen we later, werd volledig overklast. Al na een minuut scoorde aanvoerder Anna na goed voorbereidend werk van Eef en Rubie, met een hard en hoog schot. Onze nieuwe aanwinst Lize liet zien dat ze een echte aanwinst is, want ze kreeg als spits twee keer een kans en maakte koeltjes de 2-0 en 3-0. En verder in het toernooi liet ze zien, dat we ook een goed aanspeelpunt voorin gevonden hebben.
De 2e wedstrijd speelden we tegen Neptunus/Schiebroek O-15. Dat was een samengesteld team met meiden die bij de KNVB speelden en wat jongere meiden (en een 'oudje' van 17!!!). het was een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, met Alliance technisch en als team beter, maar zij gevaarlijk met twee hele snelle, sterke aanvallers. Hier kwam echter onze nieuwe keepster Amber goed van pas! Ze kwam steeds op tijd uit haar goal en als ze een schot op goal kreeg had ze die meestal klemvast. Ze was een van onze grote uitblinkers, hield haar doel schoon en vertrok na de prijsuitreiking terecht met de beker naar huis. Tegen het einde van de wedstrijd kregen we nog een paar goede kansen, maar het bleef 0-0.
Dat Amber "de nul hield" was natuurlijk niet alleen aan haar te danken. Hannelore liet als rechtsback en op het middenveld maar weer eens zien dat zij dit jaar enorm gegroeid is en week-in-week-uit is zij een van de uitblinkers. Jessica, Rosalie en Zhitao waren als backs sterk in het verdedigen, maar ook in de opbouw. Dat was onze grote kracht vandaag: grote inzet en rust aan de bal. In de laatste twee wedstrijden bleek dat 'ausputzer' echt Luca's plekje is: stevig in de duels en een goede passing waardoor we onze goede middenvelders konden gebruiken. Lune deed het daar – worstelend met haar knie – weer heel behoorlijk en E-tje Nikita liet op een belangrijk moment in de wedstrijd tegen Sporting '70 zien, dat zij niet bang is en overzicht heeft. In samenwerking met Rubie zette zij goed door op rechts, kapte een tegenstander uit en bereikte Hannah, die de kans schoon zag voor haar afscheidsgoal: 1-0.
De laatste wedstrijd tegen RKAV D1M was een lekker potje. Uiteindelijk wonnen we ook deze met 1-0 door goed doorzetten van Pien, een 'overstapje' (?) van Eef en een droog schot van de ijverige Rubie.
Meiden, dit was zowel een mooie afsluiting als een veelbelovend begin voor de D7M!