E3: kampioenschap op HFC toernooi bevestigd

De E3 zijn kampioen geworden in de eerste klasse onder 10 met één punt voorsprong op Kon.HFC E4. Laatste team heeft de inhaalwedstrijd tegen DSOV niet meer ingepland en eindigt daarom 1 punt onder onze E3. Een prachtig seizoen is daarmee bekroond! Een zeer vol programma met 14 wedstrijden in de voorjaarscompetitie werd afgesloten met 34 punten.


Mede door de spannende en in goede sfeer verlopen topwedstrijden tegen Kon.HFC E4 werden wij uitgenodigd voor het Jubileumtoernooi van de Koninklijke op 8 juni. Dit zeer sterk bezette toernooi telde 16 E-teams onder 10 waaronder gerenommeerde en –evenals HFC (uit 1879)- met een rijk verleden gezegende clubs als AFC (Amsterdam, uit 1895) , HVV (Den Haag, uit 1883), Robur et Velocitas (Apeldoorn, uit 1882) en HBS-Craeyenhout (Den Haag, uit 1893) naast ons meer bekende verenigingen uit de twintigste eeuw als Bloemendaal en ADO 20.
In de poulewedstrijden wonnen we gedecideerd van HFC E7 (2-0) en Fortuna Wormerveer E4 (3-1), maar de Haagse E3 van HVV trok de wedstrijd naar zich toe nadat wij nog met 1-0 waren voorgekomen (1-3). De hitte begon zijn tol te eisen bij sommige spelers. De zon brandde ongenadig en het kunstgras weet daar wel raad mee. Leuk was het dat de jongens na deze verlieswedstrijd aan de Penalty bokaal mochten deelnemen. Thijs van der Burg bleef namens Alliance over de mocht aan het eind van de middag aan de finale deelnemen.
Het toernooi ging na deze poulefase verder in een Champions League voor de nummers 1 en 2 van de poules en een Europa League voor de nummers 3 en 4. Door onze 2e plaats mochten wij verder in de Champions League. Helaas kwamen wij daar het "Brazilië" van dit toernooi tegen, Kon. HFC E3. Nog altijd heerst enig ontzag voor deze makkelijk combinerende ploeg met technisch zeer goede spelers en we lieten ons dan ook terugdringen. Na een 2-0 achterstand richtten we ons nog wel op, maar het kwartier was te kort om nog iets te veranderen aan de stand, hoewel Zep vlak voor tijd nog bijna doel trof. Wij moesten verder om plaats 5 t/m 8 en troffen daar de venijnig spelende (en gecoachte!) ploeg uit Apeldoorn. Ook hier namen we door topscorer Zep een voorsprong die we niet vast wisten te houden, 1-2 eindstand. Het toernooi leek als een nachtkaars uit te gaan, totdat we hoorden dat uitgerekend onze grote concurrent uit de competitie, HFC E4, met ons om de 7e plaats zou gaan strijden. Dat maakte nieuwe energie los, die vooral bij Joep tot een reeks onderscheppingen leidde. Het hele team wist echter HFC goed te ontregelen en zeker nadat Zep ons op 1-0 schoot begon het kansen te regenen voor Alliance. Het duurde echter tot kort voor tijd voordat Thijs de 2-0 aantekende. Deze overwinning betekende voor het team meer dan een 7e plaats in een prachtig toernooi; het was een onofficiële bevestiging van een kampioenschap en een kroon op het lange seizoen!!

Coaches Eric en Soeluh danken de E3 voor hun inzet en positieve instelling: Siep, onze geweldige keeper, die ons meermaals uit de problemen heeft gered; Storm, uit de E6 halverwege overgekomen en doorgegroeid tot een meer dan volwaardige linksachter annex linksbuiten; Jaran, die in het seizoen meer en meer tot een betrouwbare laatste man uitgroeide en spelverdelercapaciteiten heeft ontwikkeld; Joep die meermaals een rots in de branding was in de verdediging en af en toe zeer gevaarlijke schoten op doel kon loslaten; Luca, die evenals Storm zowel als verdediger als aanvaller niet aflatende inzet vertoonde; Roman die wat wedstrijden moest missen maar sterk terugkwam met zijn sprints op doel en harde schoten; Thijs die overal op het veld te vinden is om te helpen maar vooral als rechteraanvaller voor veel onrust zorgde bij het vijandelijk doel; Abel die zijn techniek en inzicht gebruikte om in een goede aanvalsopzet onmisbaar te worden en tenslotte natuurlijk Zep, onze spits en topscorer, die daarnaast met zijn inzet en zijn vermogen meer gebruik te maken van de pass alleen maar beter is geworden dit seizoen. Verder danken wij Jan die als trainer op elke maandag en woensdag een enorm positieve bijdrage aan de opbouw van het team en de teamgeest heeft geleverd.

De 8e juni werd afgesloten met een zeer gezellige barbecue in de mooie tuin bij Zep's ouders Maritza en Bas, waar zowel ouders en spelers en familieleden nog een keer konden terugblikken op het fijne seizoen en vooruitblikken op de vakanties en het volgend seizoen!

kampioenschap op hfc toernooi bevestigd