E8 verliest finale bij het ARC Heitingatoernooi


Op deze vroege vrijdagochtend ging de E8 op bezoek bij het ARC Heitingatoernooi in Alphen a/d Rijn. Veel teams deden ook dit keer weer mee. Het is een toernooi dat jaarlijks tientallen inschrijvingen krijgen waarvan ze heel wat teams moeten teleurstellen. Maar ja de E8 had het geluk dat ze ingeloot werden. Het toernooi duurt drie dagen, donderdags (hemelvaartsdag) voor de D-pupillen, vrijdags voor de E-pupillen en zaterdags voor de F-pupillen.

De E8 speelde in hun Poule H pas de derde wedstrijd dus om 10.10 uur trapten we af tegen ARC E8. De wedstrijden duurden een kwartier maar we konden zien dat het team nog moest groeien in het toernooi gezien de nipte winst van 1-0 door een goal van Tijs. De tweede wedstrijd ging tegen een andere ARC, dit keer de E9. Ook deze wedstrijd verliep wat moeizaam gezien de 1-1 eindstand. Het enige doelpunt kwam van de voet van Tijs. Zonder Thomas Lei maar met Joshua en Daan in de verdediging verliepen deze wedstrijden wat moeizaam, het was aan keeper Jesse te danken dat de E8 niet meer doelpunten tegen kreeg. Op het middenveld hadden we Tomas en Mick geposteert en voorin Colin en Tijs. De derde wedstrijd moest gewonnen worden van Vitesse Delft E2. Het werd een 2-1 overwinning. Colin met een schitterende vrije trap in de kruising. Vitesse Delft scoorde nog wel de gelijkmaker, waarna Colin de winnende treffer scoorde. Na deze wedstrijd was het lunchtijd, de begeleiders van ons team, ieder team kreeg twee begeleiders toegewezen, vertelde ons dat we om 12.15 uur konden gaan eten in de lunchtent. Er stond dus nog één wedstrijd op het programma in onze poule. De laatste wedstrijd was dus tegen Sportlust`46 E6 uit Woerden. We moesten winnen om de poulewinst in de wacht te slepen. Het werd een 1-4 overwinning voor onze mannen. Colin was de uitblinker met 4 treffers. Dus de E8 plaatste zich voor de finale. De Finale ging tegen de winnaar van Poule G Voorschoten`97 E8. Voordat de finale werd gespeeld hebben we in de tijd die we nog hadden even bekeken wat voor team het is. Dus we kwamen tot de conclusie dat het een sterk team is die ons te wachten staat, ten eerste spelen ze een klasse hoger, ten tweede hadden ze alle poulewedstrijden gewonnen en ten derde in de competitie/beker staan ze ook bovenaan. Al met al een zware pot.
Klokslag 14.15 uur trapten we af en al gauw bleek dat we al niks in de wedstrijd te vertellen hadden. Er liepen er een paar goede voetballers rond, binnen een korte tijd stonden we al met 2-0 achter. De eindstand werd uiteindelijk 3-0 waardoor de E8 een mooie tweede plaats in de wacht sleepte.


Helaas, jongens jullie hebben een goed toernooi gespeeld, Voorschoten was helaas sterker dan de E8!!!!

alt