B1 promoveert naar 1e klasse

Na een tweede plaats in de najaarscompetitie (achter EDO b1), het winnen van de Boarding Cup en winst bij een Paastoernooi, leek de voorjaarscompetitie voor de B1, waar promotie naar de eerste klasse op het spel stond, in een klein drama te eindigen. Met nog drie wedstrijden te gaan, zou de B1 aan vier punten genoeg hebben.

Maar het noodlot tartte Alliance, want de eerste van de drie wedstrijden, uit bij DSK werd na 6 opgelegde kansen te hebben gemist, klassiek beslecht in het voordeel van DSK met 1 genadeloze counter. Dus nu hadden we vier punten nodig tegen HBC en grote concurrent EDO. De klus HBC werd met 6-0 geklaard.

Dus wachtte de wedstrijd uit bij EDO. Thuis had Alliance met 1-0 gewonnen. Van tevoren informatie ingewonnen bij de KNVB. Wat te doen bij een gelijke stand in punten, dus als EDO zou winnen? Een beslissingswedstrijd zou volgen. Veel publiek, heel veel spanning en af en toe mooi voetbal, zoals bij de goal van EDO waar uit een voorzet vanaf de zijkant, schitterend de 1-0 werd ingekopt door de spits.

Daarna op en neergaand spel, scrimmages voor beide goals, maar geen doelpunten meer. De wedstrijden zijn al het hele seizoen een dubbeltje op zijn kant en nu won EDO dus. Teleurgesteld maar ook wetende dat er nog een wedstrijd moest worden gespeeld, liepen de Alliance spelers van het veld. Tegelijkertijd vierden de EDO spelers het kampioenschap! Zij hadden namelijk begrepen dat het doelsaldo bij een gelijk aantal punten doorslaggevend was.

Verwarring alom, zeker toen de volgende dag, navraag bij de KNVB uitwees dat EDO gelijk kreeg en er dus geen beslissingswedstrijd meer zou volgen. Een voetbalclub moet van vele markten thuis zijn en verschillende type mensen en kennis aan zich binden. Dat bleek nu wel weer, want na een uitgebreide bijna Bijbelse tekstexegese (veel dank aan Ton en Ed) kwam toch aan het licht dat er op dit punt echt sprake is van onduidelijkheid in de KNVB-regelgeving.

Vandaag hoorden we dat de KNVB het met ons eens is en dat zowel Alliance als EDO promoveren naar de eerste klasse. Een prachtig resultaat en bijzonder verdiend voor beide ploegen. Maar ook zeker voor de spelers van de B1. Op deze wijze wordt een schitterend seizoen bekroond. Voor de B1 wacht alleen nog een toernooi in Parijs dit jaar.

Ik wil niet te veel druk leggen op de coaches maar dikke kans, dat deze twee ploegen volgend jaar wederom gaan meedoen, maar dan om het kampioenschap in de 1e klasse!